Now Reading:
Župan Posavec čestitao GK Marijan Zadravec Macan na velikom jubileju: Oni su predvodnici međimurskog sporta, iz tog kluba dolaze prve hrvatske olimpijske medalje!
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec čestitao GK Marijan Zadravec Macan na velikom jubileju: Oni su predvodnici međimurskog sporta, iz tog kluba dolaze prve hrvatske olimpijske medalje!

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, svečano je obilježio 30 godina postojanja, a svečanosti koja se održala u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koji su svim članovima zahvalili na kontinuitetu kvalitete, dobrim rezultatima i odličnom radu kluba kao i vrhunskim trenerima koji rade s djecom željnom učenja, treniranja i napredovanja.

-Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan spada u predvodnike međimurskog sporta. Iz njega je ponikao nositelj srebrne olimpijske medalje, prve gimnastičke olimpijske medalje u Hrvatskoj, te je riječ o klubu koji je desetljećima rasadnik talenata – naglasio je župan Matija Posavec te čestitao svakom sportašu i sportašici koji su proizašli iz tog kluba, te naglasio kako je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, među zaslužnima što je Međimurska županija u 2022. godini nosila titulu Europske regije sporta.

-Ovo je zaista veliki jubilej, u svjetlu činjenice da je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan jedan od simbola Čakovca i mjesto gdje se stvaraju novi talenti, ali i šampioni – rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

-Svečano ćemo otvoriti balon-dvoranu nadomak Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, a staru sportsku dvoranu na toj lokaciji preuredit ćemo u gimnastičku. Macanov dom u centru grada – u novom ruhu – postat će centar izvrsnosti za mlade sportaše – poručuju iza GK-a Marijan Zadravec Macan Čakovec.

Svečanost posvećenu 30. godišnjici Macanovog imena kluba priredili su u dvorani Riznice Međimurja, gdje su prethodno održali izbornu skupštinu. Klub će i u novom četverogodišnjem mandatu voditi predsjednik Željko Jakopec, dopredsjednik će i dalje biti Mario Vukoja, a tajnik Marijan Vugrinčić. Naš proslavljeni olimpijac Filip Ude imenovan je sportskim direktorom Gimnastičkog kluba.

Predsjednik Željko Jakopec osvrnuo se na protekla tri desetljeća kazavši kako se u klubu radilo s tisućama djece, a pehara i medalja je toliko da se više i ne broje.

-Svima nama Macan je više od kluba, svima nama Macan je obitelj. Simbolizira zajedništvo, ustrajnost, stručnost, kvalitetu, želju za napretkom čega ne bi bilo bez duha kojega nam je usadio upravo Macan i čija ostavština je dio svih nas – poručio je Željko Jakopec.

Na svečanosti su podijeljena najviša klupska priznanja: godišnje nagrade dobili su Matija Novak, Marija Zadravec i Vilim Simon dok je Marijan Vugrinčić primio medalju za životno djelo.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
22.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.