Now Reading:
U Zagrebačkoj županiji ovog vikenda supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ – stižu natjecatelji iz pet zemalja
Full Article 2 minutes read

U Zagrebačkoj županiji ovog vikenda supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ – stižu natjecatelji iz pet zemalja

Čak 103 trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 46. međunarodnom atletskom supermaratonu „Od Kaptola do Kaptola“, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije održanoj u prostoru Zagrebačke županije.

Supermaraton dužine 61 km i 350 metara trči se u nedjelju 26. ožujka 2023. godine, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

-Drago nam je da Zagrebačka županija već dugi niz godina financijski podržava ovu vrijednu sportsku manifestaciju – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec dodavši da Zagrebačka županija prema rezultatima i ulaganjima ima posebno mjesto na sportskoj karti Hrvatske.

-Po izdvajanju u sport smo vodeća županija u Republici Hrvatskoj. Samo ove godine smo za tu namjenu osigurali 1.200.000 eura, imamo preko 20.000 aktivnih sportašica i sportaša u svim granama sporta, a kada tome dodamo i niz škola i sportskih dvorana koje smo izgradili u proteklih 20 godina, jasno je da posebnu pažnju posvećujemo sportu – rekao je Kolarec.

Prijave na maraton bile su otvorene do 20. ožujka.

-Imamo 103 prijave, a natjecatelji nam stižu iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije. Otprilike je pola naših natjecatelja, pola iz drugih zemalja, a natjecatelji su podijeljeni u pet dobnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekla je Elvira Babić Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću Grada Čazme.
Program dvodnevne manifestacije u sklopu supermaratona pogledajte OVDJE.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
21.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.