Now Reading:
Šahovsko društvo “Varaždin” brojnim aktivnostima i sportskim uspjesima obilježilo 2022. godinu
Full Article 3 minutes read

Šahovsko društvo “Varaždin” brojnim aktivnostima i sportskim uspjesima obilježilo 2022. godinu

U petak 17. ožujka održana je skupština ŠD Varaždin. U Elektrostrojarskoj školi se okupilo četrdesetak od 60 članova koji su od predsjednika Miljenka Kelemena dobili detaljne informacije o aktivnostima i financijama tijekom 2022.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kako je društvo bilo vrlo aktivno tijekom prošle godine za nabrojati sve aktivnosti trebalo bi previše teksta za jednu objavu. Većinu informacija o aktivnostima i rezultatima možete vidjeti na  FB stranici društva.

Za dobru atmosferu su se pobrinuli najmlađi članovi koji su za vrijeme skupštine odigrali klupske mini turnire uz poslastice u režiji obitelji, a kako šahisti ne mogu bez šaha, nakon skupštine je održan prigodni klupski brzopotezni turnir na kojem je sudjelovalo 20 šahistica i šahista svih generacija.

Zahvalnice su dodijeljene svima koji su podupirali rad i razvoj društva tijekom 2022. godine materijalno i ulaganjem svog slobodnog vremena bez kojih ne bi mogli ostvariti sve uspjehe i aktivnosti.

To su obitelji Supančić, Cafuk, Smuđ, Novak, Dmitrović, Pavlic, Mešnjak, Trninić, Kristić, Zajec, Drožđek, Kušter, Kovačić, Boršić, Staneković, Pešić, Stančin i sve koje smo zaboravili navesti.-Hvala Zajednici sportskih udruga grada Varaždina, Gradu Varaždinu, Miljenku Borščaku i Bomark d.o.o., Turističkoj zajednici grada Varaždina, Elektrostrojarskoj školi, Gospodarskoj školi, Gradskom muzeju grada Varaždina, Šahovskom savezu Varaždinske županije, obitelji Milana Rogića, HEP-u, obitelji Želimira Rodeka i svim šahovskim prijateljima koji su nas podržavali u 2022.

Članovima društva koji su ostvarili napredak i osvojili šahovske titule i kategorije dodijeljena su priznanja za napredak i promociju tijekom 2022. godine, a to su:

-Patrik Kristić i Jan Zajec koji su osvojili 4. i 3. kategoriju, Teo Drožđek za osvojenu 2. kategoriju, Krunoslav Mešnjak i Hrvoje Cafuk za osvojenu 3. kategoriju
-Ratko Novak i Ivan Vujec za doprinos međunarodnoj vidljivosti ŠD Varaždin.

Na trenutnoj nacionalnoj rejting listi u svom godištu su:
-Pavlo Kovaček 8. mjesto (2005.)
-Filip Smuđ 11. mjesto ( 2011.)
-Novak Nikola 13. mjesto (2014.)
-Drožđek Teo 17. mjesto (2006.)
-Kristić Patrik 24. ( 2006.)
-Supančić Fran 27. ( 2008.)
-Cafuk Hrvoje 32. ( 2008.)
-Mešnjak Krunoslav 34.( 2007.)
-Zajec Jan 33.( 2006.)
-Pavlic Mihael 42. (2008.)
-Novak Ivan 45. mjesto (2012.)
-Trninić Marko 50. (2007.)

U ovoj godini nas očekuju novi izazovi, a kako se broj članova u protekle tri godine povećao za 50% i svaka pomoć na svim razinama i u svim oblicima nam je potrebna kako bi zadovoljili potrebe i digli kvalitetu rada na još višu razinu.

Pred nama je i 120. obljetnica šahovskog društva koju ćemo obilježiti početkom 2024., pa je pred nama cjelogodišnja priprema za taj veliki događaj.”

ŠD Varaždin na simultanki sa svjetskim prvacima Zagreb
Trenutno najbolji hrvatski šahist velemajstor Ivan Šarić, Vea Ister i Filip Smuđ
Najmlađi članovi društva u kući Djeda Mraza
Ivan Vujec osvojeno 3. mjesto na amaterskom prvenstvu Europe u Zagrebu
Teo Drožđek remizirao na simultanci s velemajstorom Alojzijem Jankovićem

www.sjever.hr
21.03.2023.
Input your search keywords and press Enter.