Now Reading:
Raste broj krađa po trgovinama! Evo što je nova glavna meta
Full Article 2 minutes read

Raste broj krađa po trgovinama! Evo što je nova glavna meta

Policijske uprave redovito na svojim web stranicama izvještavaju o kaznenim djelima koje uključuju i krađu. Tako vrlo često možemo pročitati o krađi kozmetičkih proizvoda, alkoholnih pića, cigareta, prehrambenih proizvoda te razno raznih artikala.

N1 Hrvatska tako je priupitao Ministarstvo unutarnjih poslova je li povećan broj krađa iz trgovina, na što su im potvrdno odgovorili.

-Tijekom 2021. godine evidentirali smo 1.581 kazneno djelo krađe iz trgovina, a 2022. godine 1.844 takvih kaznenih djela. U 2021. godini razriješeno je 1007 kaznenih djela, dok je 863 kaznena djela naknadno razriješeno. U 2022 godini razriješeno je 1.209 kaznenih djela, dok je 1.060 naknadno razriješeno – rekli su iz MUP-a za N1 te nadodali kako su u siječnju ove godine evidentirana 152 kaznena djela krađa iz trgovina, a razriješeno je 98 kaznenih djela, dok je naknadno razriješeno 86 kaznenih djela.

Također su kontaktirali veće trgovačke lance koji uglavnom nisu primijetili povećan broj krađa. Iz Konzuma i iz Kauflanda su dobili odgovor kako nisu zabilježili povećan broj krađa u svojim poslovnicama, a naglasili su kako zbog sigurnosti kupaca i zaposlenika u sklopu trgovine imaju zaštitarsku službu, video nadzor te elektronsku i mehaničku zaštitu na proizvodima.

Izuzetak je Grad Zagreb, gdje su iz Lidla javili kako je zabilježen porast krađa, a posebno se ističe jedan proizvod, a to su ZG vrećice za otpad.

Foto: ilustracija
sjever.hr/n1info.hr
21.03.2023

Input your search keywords and press Enter.