Now Reading:
S polica se povlači proizvod kojeg koristimo svakodnevno – nemojte ga konzumirati!
Full Article 1 minutes read

S polica se povlači proizvod kojeg koristimo svakodnevno – nemojte ga konzumirati!

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je o opozivu proizvoda “Brašno od teffa bez glutena”, 400g, njemačke tvrtke Bauch Hof, zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida, piše 24sata.

“Brašno od teffa bez glutena” 400g koje se povlači s tržišta zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida, ima rokove trajanja 22.11.2023. (LOT: 229489) i 09.01.2024.

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane – navode iz Državnog inspektorata RH.

Proizvođač je njemačka tvrtka Bauck GmbH, Roche, a dobavljač Dennree GmbH, Töpen, Njemačka. Na hrvatsko tržište stavlja ga tvrtka Garden d.o.o. iz Zagreba.

Podaci o opozivu dostupni su i na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.garden.hr/novosti/povkacenje-iz-prodaje-brasno-od-teffa-bez-glutena-bauck-hof-400g

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka, a mješavine nekih od tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava, piše 24 sata.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.24sata.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.