Now Reading:
S polica se povlači proizvod kojeg koristimo svakodnevno – nemojte ga konzumirati!
Full Article 1 minutes read

S polica se povlači proizvod kojeg koristimo svakodnevno – nemojte ga konzumirati!

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je o opozivu proizvoda “Brašno od teffa bez glutena”, 400g, njemačke tvrtke Bauch Hof, zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida, piše 24sata.

“Brašno od teffa bez glutena” 400g koje se povlači s tržišta zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida, ima rokove trajanja 22.11.2023. (LOT: 229489) i 09.01.2024.

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane – navode iz Državnog inspektorata RH.

Proizvođač je njemačka tvrtka Bauck GmbH, Roche, a dobavljač Dennree GmbH, Töpen, Njemačka. Na hrvatsko tržište stavlja ga tvrtka Garden d.o.o. iz Zagreba.

Podaci o opozivu dostupni su i na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.garden.hr/novosti/povkacenje-iz-prodaje-brasno-od-teffa-bez-glutena-bauck-hof-400g

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka, a mješavine nekih od tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava, piše 24 sata.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.24sata.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.