Now Reading:
I OVOG U HRVATSKOJ IMA: Umirovljenica mora platiti 132 eura jer je – hranila mačke!!!
Full Article 2 minutes read

I OVOG U HRVATSKOJ IMA: Umirovljenica mora platiti 132 eura jer je – hranila mačke!!!

Jedna umirovljenica u Puli novčano je kažnjena jer je hranila mačke na javnoj površini i mora platiti 132 eura, dok živi od 172 eura mjesečno od socijalne pomoći – donosi danas.hr.

S Nevenkom Ristović koja je na Dan žena dobila novčanu kaznu razgovarala je reporterka RTL-a Danas Petra Fabian Kapov.

Naime, ova je pulska umirovljenica hranila mačke ispred svoje zgrade zbog čega je dobila kaznu od 132 eura. Kako je objasnila, nikad im nije bacala hranu, već svaka mačka ima svoju posudicu. No, komunalni su joj redari napisali kaznu u kojoj su naveli kako je „hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu”.

-To je krajnje nepošteno. Nezakonito je što vi radite. Da mene koja hranim gradske mačke od svoje bijede, odvajam iz svojih usta, da vi mene kažnjavate što radim vaš posao. Vi trebate meni kupiti hranu jer ja radim vaš posao. Ja brinem o ovim mačkama – poručila je pulskim komunalnim redarima.

Mačkama hranu donosi dva put dnevno, oko sedam ujutro i 18 navečer dok im noću daje krekere, a problem se vjerojatno povećao s porastom njihovog broja.

Predstavnica stanara zgrade u kojoj Nevenka živi rekla da se ne radi o malom broju mačaka koje ona hrani.

-To je u pitanju 20-ak mačaka. U zadnje se vrijeme ona stabilizirala i relativno je u redu, no dok je hranila mačke tu i tamo to je bilo katastrofa po autima, s balkona se bacala hrana – rekla je pak predstavnica stanara.

Njezin susjed Filip suosjeća s njom, no ističe da ih se previše okotilo te da bi se to trebalo riješiti.

Nevenka se obratila i pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću, no on je poručio da kaznu ne može izbrisati, već joj savjetuje pisanje prigovora kojeg je ona i uložila.

www.sjever.hr / danas.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.