Now Reading:
Državne tvrtke i ove godine daju uskrsnice – evo čija je najizdašnija
Full Article 2 minutes read

Državne tvrtke i ove godine daju uskrsnice – evo čija je najizdašnija

Već uobičajeno, državne tvrtke u Hrvatskoj svojim će djelatnicima dijeliti uskrsnice. U nastavku doznajte o kojim je iznosima riječ te čija je uskrsnica najizdašnija.

Sve ćete to doznati zahvaljujući novinarima portala Index.hr koji su poslali upite u državne tvrtke, pa su tako doznali da će najizdašnija biti uskrsnica Hrvatske pošte. Naime, oni će prema Kolektivnom ugovoru jednokratnu prigodnu nagradu u iznosu 132.72 eura (1000 kn) isplatiti svim radnicima koji su 1. ožujka 2023. bili u radnom odnosu. Prošle godine Hrvatska pošta je isplatila 600 kuna svojim zaposlenicima. No ove godine isplatit će se i poklon-bon.

Hrvatske autoceste d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, isplatit će radnicima jednokratni dodatak na plaću u neoporezivom iznosu od 132.72 EUR (1.000,00 kuna), a Ina će ove godine dati dosta veće uskrsnice nego lani.
Svojim će radnicima, naime, isplatiti uskrsnicu u iznosu od 132.72 € / 1000 kn neto u naravi, putem INA beneFIT kartice, što je povećanje od 53.09 € / 400 kn neto u odnosu na protekle godine, objasnili su iz Ine za Index.

Iz Narodnih novina su odgovorili kako će, sukladno Kolektivnom ugovoru, svojim radnicima uoči uskrsnih blagdana isplatiti dar u naravi. Radnici će dobiti bon u vrijednosti od 100 eura.
Zaposlenici Fine ove će godine za Uskrs dobiti dar u naravi u vrijednosti od 132.72 eura na karticama trgovačkih lanaca, sukladno Kolektivnom ugovoru.

HEP će dati uskrsnice od 79.63 eura po radniku. Isto toliko će isplatiti Hrvatske željeznica Infrastruktura. S druge strane, HŽ Putnički prijevoz isplatit će 26.54 eura svojim zaposlenicima ove godine.

Index doznaje i da Hrvatska narodna banka ove godine neće dijeliti uskrsnice.

sjever.hr/index.hr
20.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.