Now Reading:
Održana 111. Skupština DVD-a Bedekovčina -“Bedekovčanski vatrogasci najorganiziraniji su i najspremniji segment našeg društva”
Full Article 3 minutes read

Održana 111. Skupština DVD-a Bedekovčina -“Bedekovčanski vatrogasci najorganiziraniji su i najspremniji segment našeg društva”

U Vatrogasnom domu u Bedekovčini u subotu je održana 111. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bedekovčina, kojoj su prisustvovali predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Slovenije.

Na početku Skupštine sve je pozdravio predsjednik Željko Odak, a potom je prihvaćen poslovnik rada sjednice te su izabrana radna tijela Skupštine. Uslijedila su izvješća o radu društva u 2022. godini u kojima su naglašene sve operativne aktivnosti društva uz naglasak na nabavci opreme, vozila i edukaciji članstva te uspješnom radu s djecom i mladima po kojima su prepoznatljivi diljem Hrvatske, ali i inozemstva.

Nakon toga uslijedilo je izvješće o financijskom i materijalnom poslovanju zatim Nadzornog odbora. Verifikacijsko povjerenstvo potvrdilo je da je na Skupštini nazočna natpolovična većina članova Društva te da su sve odluke skupštine pravovaljane. Skupština je zatim jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Prije pozdravnih riječi gostiju i uzvanika dodijeljene su spomenice: za 40. godina aktivnosti koju je Branko Tretinjak, zatim za 20. godina aktivnosti Božena Horvat i Josipa Lukenda. Prigodne zahvalnice i nagrade primile su i aktivne članice u ženskoj B ekipi koje postižu iznimne rezultate u natjecanjima Mirjana Suntešić i Nataša Ivančić.

Od gostiju pozdravne riječi uputio je zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić koji je pozdravio okupljene goste i uzvanike, vatrogaskinje i vatrogasce istaknuvši kako je u Bedekovčini veliko zadovoljstvo biti sudionikom svih aktivnosti koje provodi ovo dobrovoljno Društvo tijekom cijele godine.

– Iz ovih izvješća koje smo čuli moram izreći svoje veliko zadovoljstvo i zahvalnost na svemu što činite za ovu lokalnu zajednicu, građane i građanke Općine Bedekovčina te šire i dalje okolice – rekao je Lovrenčić te se osvrnuo na vježbe s kojima su proslavili svoj veliki jubilej, 110 godina djelovanja, a u kojima su pokazali svu svoju snagu i spremnost odgovoriti svim vrstama ugroze na terenu, ne samo požara nego i ostalih stradanja te da su najorganiziraniji i najspremniji segment našeg društva u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčina Marko Ocvirek istaknuo je također svoju zahvalnost vatrogascima kada je u pitanju zaštita, kako općinske tako i privatne imovine, u najkraćem mogućem roku dodavši kako uvijek mogu računati na podršku Općine u postizanju što boljih uvjeta za rad.

U ime Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina okupljenima se obratio tajnik Goran Gulija zaželjevši svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu s mnogo aktivnosti, ali što manje požara i drugih intervencija.

Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije je čestitao na uspješnom radu ali ujedno zahvalio vatrogascima i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su sudjelovali u sanaciji nakon potresa na područjima Siska i Petrinje. Naše želje su da nadalje nastavite ovako aktivno sa svojim radom na dobrobit vašeg mjesta i Krapinsko-zagorske županije.

Za kraj se okupljenima obratio počasni predsjednik HVZ Franjo Gregurić koji je prije svega zahvalio na suradnji slovenskim kolegama vatrogascima s kojima nas povezuje prije svega dugogodišnja suradnja na svim poljima djelovanja.

– Ovaj DVD-e Bedekovčina jedno je od ponajboljih na području vaše županije, ali i šire zahvaljujući prije svega velikoj požrtvovnosti svih članova ovog društva, ali i samog vodstva bez kojeg svih ovih uspjeha ne bi bilo – rekao je Gregurić.

www.sjever.hr
19.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.