Now Reading:
Kakav užas! Policija uhitila piromana koji je noćas namjerno izazvao tri požara u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Kakav užas! Policija uhitila piromana koji je noćas namjerno izazvao tri požara u Zagrebu

Burno je bilo noćas između jedan i dva sata poslije ponoći u zapadnom dijelu Zagreba gdje su na tri lokacije zabilježeni požari, a zagrebački vatrogasci i policija imali su pune ruke posla.

Kako piše Jutarnji list, prvo su se borili s požarom stare štale na Samoborskoj cesti oko jedan sat. Po dolasku vatrogasaca na mjesto intervencije požar je već bio u razbuktaloj fazi te je u manje u svega 20-ak minuta ugašen i stavljen pod kontrolu. Opožareno je nekih 25 kvadrata prostora tog objekta.

Dok su gasili tu vatru, stigla je dojava u 1.11 sati i o požaru krupnog otpada ispred zgrade u Ulici Zlatka Šulentića. U 15-ak minuta vatrogasci su riješili i tu buktinju da bi u 1.40 sati stigla i treća dojava o požaru otpada u Stenjevečkoj ulici točnije u smetlarniku u zgradi.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, tri požara su izgleda povezana i za njih je odgovoran ljudski faktor točnije sumnja se na muškarca koji je mirno, odjeven u tamnu odjeću i crnu jaknu, promatrao intervenciju vatrogasaca borbe s vatrom a kad je otišao na drugi požar, jaknu je navodno presvukao u svjetliju nijansu misleći da će se kamuflirati.

Policija je, kako doznajemo, posumnjala u prisutnost tog, očito rastrojenog, muškarca na mjestima gdje se gasio požar pa su ga zaskočili i u njegovoj odjeći navodno pronašli stvari za potpalu.

Iz PU zagrebačke kažu da su lisice na ruke policijski službenici stavili 41-godišnjem muškarcu u Ulici Vilima Korajca jer ga dovode u vezu s gore navedenim događajima, prenosi Jutarnji list.

Foto. ilustracija

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
19.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.