Now Reading:
Kakav užas! Policija uhitila piromana koji je noćas namjerno izazvao tri požara u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Kakav užas! Policija uhitila piromana koji je noćas namjerno izazvao tri požara u Zagrebu

Burno je bilo noćas između jedan i dva sata poslije ponoći u zapadnom dijelu Zagreba gdje su na tri lokacije zabilježeni požari, a zagrebački vatrogasci i policija imali su pune ruke posla.

Kako piše Jutarnji list, prvo su se borili s požarom stare štale na Samoborskoj cesti oko jedan sat. Po dolasku vatrogasaca na mjesto intervencije požar je već bio u razbuktaloj fazi te je u manje u svega 20-ak minuta ugašen i stavljen pod kontrolu. Opožareno je nekih 25 kvadrata prostora tog objekta.

Dok su gasili tu vatru, stigla je dojava u 1.11 sati i o požaru krupnog otpada ispred zgrade u Ulici Zlatka Šulentića. U 15-ak minuta vatrogasci su riješili i tu buktinju da bi u 1.40 sati stigla i treća dojava o požaru otpada u Stenjevečkoj ulici točnije u smetlarniku u zgradi.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, tri požara su izgleda povezana i za njih je odgovoran ljudski faktor točnije sumnja se na muškarca koji je mirno, odjeven u tamnu odjeću i crnu jaknu, promatrao intervenciju vatrogasaca borbe s vatrom a kad je otišao na drugi požar, jaknu je navodno presvukao u svjetliju nijansu misleći da će se kamuflirati.

Policija je, kako doznajemo, posumnjala u prisutnost tog, očito rastrojenog, muškarca na mjestima gdje se gasio požar pa su ga zaskočili i u njegovoj odjeći navodno pronašli stvari za potpalu.

Iz PU zagrebačke kažu da su lisice na ruke policijski službenici stavili 41-godišnjem muškarcu u Ulici Vilima Korajca jer ga dovode u vezu s gore navedenim događajima, prenosi Jutarnji list.

Foto. ilustracija

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
19.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.