Now Reading:
Hrvati odlaze u Bosnu i Hercegovinu po jeftiniju robu i usluge popravka! Na neke proizvode uštede i do 90 posto
Full Article 1 minutes read

Hrvati odlaze u Bosnu i Hercegovinu po jeftiniju robu i usluge popravka! Na neke proizvode uštede i do 90 posto

Vozač koji je servisirao svoj automobil preko granice, što ga je na kraju koštalo mnogo skuplje nego što je očekivao, tek je jedan u moru Hrvata koji odlaze u BIH na servisiranje automobila. Jeftinije je, ali radove treba prijaviti carini!

Samo prošle godine u Hrvatsku je cestovnim putem ušlo i izašlo oko 51 milijun putnika, izdano je više od 10 000 carinskih prekršaja u putničkom prometu, a naplaćeno je i preko 16 milijuna eura kazni, donosi danas.hr.

Trebinje je gradić smješten na samom jugu Hercegovine udaljen tek pola sata vožnje od starih dubrovačkih zidina. I dok hrana ovdje nije nešto jeftinija u odnosu na Hrvatsku, popravak automobila je – i to skoro pola!

Međutim, Hrvatska carina je itekako jasna! Popravci automobila preko granice mora se prijaviti, a ako to ne napravite, prijeti vam novčana kazna od 500 eura.

Carini se treba prijaviti unos sve robe iznad 300 eura pa i ti auto-dijelovi dijele sudbinu sve ostale robe koju putnik sa sobom nosi i kao takvu su dužni ju prijaviti carinskom službeniku”, rekao je za RTL Direkt Jure Ursić, predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići.

Foto: ilustracija
sjever.hr/danas.hr
19.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.