Now Reading:
Hrvati odlaze u Bosnu i Hercegovinu po jeftiniju robu i usluge popravka! Na neke proizvode uštede i do 90 posto
Full Article 1 minutes read

Hrvati odlaze u Bosnu i Hercegovinu po jeftiniju robu i usluge popravka! Na neke proizvode uštede i do 90 posto

Vozač koji je servisirao svoj automobil preko granice, što ga je na kraju koštalo mnogo skuplje nego što je očekivao, tek je jedan u moru Hrvata koji odlaze u BIH na servisiranje automobila. Jeftinije je, ali radove treba prijaviti carini!

Samo prošle godine u Hrvatsku je cestovnim putem ušlo i izašlo oko 51 milijun putnika, izdano je više od 10 000 carinskih prekršaja u putničkom prometu, a naplaćeno je i preko 16 milijuna eura kazni, donosi danas.hr.

Trebinje je gradić smješten na samom jugu Hercegovine udaljen tek pola sata vožnje od starih dubrovačkih zidina. I dok hrana ovdje nije nešto jeftinija u odnosu na Hrvatsku, popravak automobila je – i to skoro pola!

Međutim, Hrvatska carina je itekako jasna! Popravci automobila preko granice mora se prijaviti, a ako to ne napravite, prijeti vam novčana kazna od 500 eura.

Carini se treba prijaviti unos sve robe iznad 300 eura pa i ti auto-dijelovi dijele sudbinu sve ostale robe koju putnik sa sobom nosi i kao takvu su dužni ju prijaviti carinskom službeniku”, rekao je za RTL Direkt Jure Ursić, predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići.

Foto: ilustracija
sjever.hr/danas.hr
19.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.