Now Reading:
Općina Bedekovčina prijavila 57.000 eura vrijedan projekt – u planu rekonstrukcija groblja Orehovica
Full Article 2 minutes read

Općina Bedekovčina prijavila 57.000 eura vrijedan projekt – u planu rekonstrukcija groblja Orehovica

Općina Bedekovčina prijavila je na javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine projekt: Izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju groblja Orehovica.

Riječ je o projektu vrijednom 57.000 eura s PDV-om, a koji za cilj ima povećati razinu standarda komunalne infrastrukture na području općine Bedekovčina.

Postojeći kompleks groblja sastoji se od starog dijela groblja sa sedam grobnih polja odijeljenih grobnim stazama bez vegetacije, ceremonijalno-oproštajnog trga s mrtvačnicom te površine za izgradnju novih grobnih polja. Također, groblje nema adekvatno rješenje kolnih i pješačkih prometnica i parkirališta s instalacijama komunalne infrastrukture. Postojeće staze zahtijevaju detaljnu obnovu. Postojeće groblje je djelomično ograđeno ogradom od betonskih stupova i žice koja je u lošem stanju. Isto tako, postojeća rasvjeta groblja ne zadovoljava europske norme te se mora zamijeniti energetski učinkovitom javnom rasvjetom. Na groblju postoji i nekoliko česmi te nekoliko njih nije u funkciji, a sve nabrojano ukazuje na to da je nužno potrebna rekonstrukcija groblja Orehovica.

Do sada je izrađeno idejno rješenje rekonstrukcije groblja i projektni zadatak, a u svrhu ishođenja građevinske dozvole, potrebno je izraditi glavni projekt rekonstrukcije groblja.

Planirani zahvat u prostoru odnosi se na detaljno uređenje središnjeg objekta za ispraćaj pokojnika kao i parterno uređenje oko središnjeg objekta za ispraćaj, prostora gaj urni, prostora za izgradnju novih grobnica, grobnog polja na ostalom dijelu groblja, uređenje parking prostora i gornjeg asfaltnog puta, izgradnja pješačkih staza oko groblja na postojećim i novim ulicama, izgradnja ograde oko cijelog kompleksa groblja i ostala infrastruktura u skladu s Pravilnikom o grobljima.

www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.