Now Reading:
Mladi tehničari međimurskih škola pokazali veliko znanje na županijskom natjecanju
Full Article 2 minutes read

Mladi tehničari međimurskih škola pokazali veliko znanje na županijskom natjecanju

Graditeljska i Tehnička škola Čakovec bile su domaćini 65. županijskog natjecanja u području tehničke kulture, održanog u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture te Zajednice tehničke kulture Međimurske županije.

Više od stotinu najboljih mladih tehničara iz viših razreda međimurskih osnovnih škola i ove je godine pokazalo visoku razinu znanja i vještina na ovom širokom području.

Osnovnoškolci su se natjecali u 12 područja, od maketarstva i modelarstva, graditeljstva i strojarskih konstrukcija od eletrotehnike, fotografije , radiokomunikacije, automatike itd. u Graditeljskoj školi Čakovec. Natjecanje je i ove godine pratila smotra radova i fotografija učenika osnovnih i srednjih škola koja je također pokazala razinu znanja koju su djeca i mladi postigli uz pomoć svojih nastavnika.

Učenike su prije početka natjecanja pozdravili i zaželjeli im mnogo uspjeha župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

-Organizatori su ponovo izvrsno pripremili veliko natjecanje na kojem će mladi tehničari pokazati svoja znanja i vještine u područjima iznimno važnima za naš kraj jer upravo u tom smjeru razvijamo i jačamo naš obrazovni sustav. Cilj nam je obrazovati mlade kadrove s visokim kompetencijama koje će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada te koje će ojačati naše gospodarstvo – rekao je župan Posavec.

Natjecateljima se obratila i gradonačelnica Cividini dodavši da jer STEM područje sfera budućnosti.

-S obzirom koliko je mladih okupilo ovo natjecanje mislim da ne moramo biti zabrinuti za budućnost STEM područja u našem kraju. Rezultat je to rada ljudi u obrazovnom sustavu koji ne žale ni vremena ni truda, kao i marljivosti učenika koji se pripremaju za budućnost – rekla je gradonačelnica Cividini.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.