Now Reading:
Mladi tehničari međimurskih škola pokazali veliko znanje na županijskom natjecanju
Full Article 2 minutes read

Mladi tehničari međimurskih škola pokazali veliko znanje na županijskom natjecanju

Graditeljska i Tehnička škola Čakovec bile su domaćini 65. županijskog natjecanja u području tehničke kulture, održanog u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture te Zajednice tehničke kulture Međimurske županije.

Više od stotinu najboljih mladih tehničara iz viših razreda međimurskih osnovnih škola i ove je godine pokazalo visoku razinu znanja i vještina na ovom širokom području.

Osnovnoškolci su se natjecali u 12 područja, od maketarstva i modelarstva, graditeljstva i strojarskih konstrukcija od eletrotehnike, fotografije , radiokomunikacije, automatike itd. u Graditeljskoj školi Čakovec. Natjecanje je i ove godine pratila smotra radova i fotografija učenika osnovnih i srednjih škola koja je također pokazala razinu znanja koju su djeca i mladi postigli uz pomoć svojih nastavnika.

Učenike su prije početka natjecanja pozdravili i zaželjeli im mnogo uspjeha župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

-Organizatori su ponovo izvrsno pripremili veliko natjecanje na kojem će mladi tehničari pokazati svoja znanja i vještine u područjima iznimno važnima za naš kraj jer upravo u tom smjeru razvijamo i jačamo naš obrazovni sustav. Cilj nam je obrazovati mlade kadrove s visokim kompetencijama koje će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada te koje će ojačati naše gospodarstvo – rekao je župan Posavec.

Natjecateljima se obratila i gradonačelnica Cividini dodavši da jer STEM područje sfera budućnosti.

-S obzirom koliko je mladih okupilo ovo natjecanje mislim da ne moramo biti zabrinuti za budućnost STEM područja u našem kraju. Rezultat je to rada ljudi u obrazovnom sustavu koji ne žale ni vremena ni truda, kao i marljivosti učenika koji se pripremaju za budućnost – rekla je gradonačelnica Cividini.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.