Now Reading:
Dobre vijesti: smanjuje se broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji – evo u kojem je gradu zabilježen najveći pad
Full Article 2 minutes read

Dobre vijesti: smanjuje se broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji – evo u kojem je gradu zabilježen najveći pad

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, krajem veljače na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1.845 nezaposlenih osoba što je u odnosu na siječanj 8,6 posto manje, a u odnosu na veljaču lani 4,1 posto manje.

U odnosu na siječanj pad broja nezaposlenih evidentiran je u svim ispostavama, a najveći pad bilježi ispostava Đurđevac i to 11,5 posto.

U ukupnom broju nezaposlenih osoba, žene su brojnije i čine udio od 52,9 posto, dok muškarci čine udio od 47,1 posto. U usporedbi sa siječnjem smanjio se i broj nezaposlenih žena i broj nezaposlenih muškaraca i to za 12,6 posto, odnosno 3,7 posto.

Najbrojnije u evidenciji nezaposlenih su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike koje čine 29,1 posto svih nezaposlenih, a prema dobi, najviše nezaposlenih čine osobe od 20 do 29 godina, 24,2 posto.

Ipak, prema podacima Područnog ureda Križevci, smanjuje se udio nezaposlenih mladih osoba do 29 godina. Krajem veljače u evidenciji ih je bilo 542, što je u odnosu na siječanj manje za 3,7 posto, a u odnosu na veljaču prošle godine 9,2 posto manje.

tklopotan / www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.