Now Reading:
Dobre vijesti: smanjuje se broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji – evo u kojem je gradu zabilježen najveći pad
Full Article 2 minutes read

Dobre vijesti: smanjuje se broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji – evo u kojem je gradu zabilježen najveći pad

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, krajem veljače na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1.845 nezaposlenih osoba što je u odnosu na siječanj 8,6 posto manje, a u odnosu na veljaču lani 4,1 posto manje.

U odnosu na siječanj pad broja nezaposlenih evidentiran je u svim ispostavama, a najveći pad bilježi ispostava Đurđevac i to 11,5 posto.

U ukupnom broju nezaposlenih osoba, žene su brojnije i čine udio od 52,9 posto, dok muškarci čine udio od 47,1 posto. U usporedbi sa siječnjem smanjio se i broj nezaposlenih žena i broj nezaposlenih muškaraca i to za 12,6 posto, odnosno 3,7 posto.

Najbrojnije u evidenciji nezaposlenih su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike koje čine 29,1 posto svih nezaposlenih, a prema dobi, najviše nezaposlenih čine osobe od 20 do 29 godina, 24,2 posto.

Ipak, prema podacima Područnog ureda Križevci, smanjuje se udio nezaposlenih mladih osoba do 29 godina. Krajem veljače u evidenciji ih je bilo 542, što je u odnosu na siječanj manje za 3,7 posto, a u odnosu na veljaču prošle godine 9,2 posto manje.

tklopotan / www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.