Now Reading:
Za veću sigurnost malih i velikih pješaka: Grad Ivanec ulaže više od 24 tisuće eura u postavljanje „ležećih policajaca”
Full Article 1 minutes read

Za veću sigurnost malih i velikih pješaka: Grad Ivanec ulaže više od 24 tisuće eura u postavljanje „ležećih policajaca”

Grad Ivanec počeo je s pripremama na uređenju uzdignutih ploha (uspornika prometa ili tzv. ležećih policajaca) u Gajevoj i Šabanovoj ulici u Ivancu. Proteklih dana označene su lokacije i postavljena vertikalna prometna signalizacija, a radovi kreću idućih dana.

Uredit će se tri uzdignute plohe, jedna u Ulici L. Šabana blizu Osnovne škole, jedna ispred raskrižja Gajeva-Šabanova i jedna u Gajevoj ulici, prije raskrižja s Ulicom P. Preradovića.

Projekt je pokrenut prošle godine, u cilju smirivanja prometa u neposrednoj blizini Osnovne škole i Dječjeg vrtića i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a dio je većeg projekta uređenja prometne infrastrukture koji Grad u ovoj zoni provodi već nekoliko godina.

Ono je počelo uređenjem glavne Ulice P. Preradovića i novouređenih odvojaka, a ono što u toj zoni još jedino preostaje jest uređenje okretišta i stajališta za školske autobuse, s manjim parkiralištem. Za te radove je postupak javne nabave u tijeku.

Što se tiče uspornika, njihova je gradnja povjerena tvrtki Niskogradnja Veselnik iz Kolarovca, Vrijednost ugovorenih radova je 24.540 eura (oko 185.000 kn).

sjever.hr/ivanec.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.