Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Toplo se obucite – jutarnje temperature bit će u minusu
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Toplo se obucite – jutarnje temperature bit će u minusu

Budući da će u četvrtak jutarnje temperature biti u minusu savjetujemo da se toplo obučete. Bez obzira na jutarnje minuse, današnja prognoza DHMZ-a donosi i dobre vijesti – u većini će krajeva biti pretežno sunčano, a vjetar će u drugom dijelu dana slabjeti.

U unutrašnjosti će ujutro biti slabog mraza, a sredinom dana će mjestimice biti više oblaka uz mogućnost za kratkotrajnu kišu, ponajprije na krajnjem istoku. Na kopnu vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, popodne u slabljenju. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverac, mjestimice s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu će popodne oslabjeti.

Najniža temperatura na kopnu bit će od -3 do 1, na moru od 4 do 8, a najviša dnevna većinom između 9 i 14 °C, samo u gorskim područjima niža.

Prestat će oborina, razvedriti se i uglavnom se donekle smanjiti jačina vjetra, pa će se svuda biometeorološke prilike naglo poboljšati. No, zbog sniženja jutarnjih temperatura zraka i pojačavajućeg osjeta hladnoće vjetrom, koji će još uvijek biti jak, upozoravamo na potrebu pojačane zaštite od hladnoće osobito kod kroničnih bolesnika. Svima će se popraviti raspoloženje, koncentracija i radni elan.

www.sjever.hr / DHMZ
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.