Now Reading:
Varaždin domaćin motivacijskog natjecanja mažoretkinja: Prvi i Viši Korak ove subote u dvoranu OŠ Sračinec stiže čak 350 mažoretkinja
Full Article 2 minutes read

Varaždin domaćin motivacijskog natjecanja mažoretkinja: Prvi i Viši Korak ove subote u dvoranu OŠ Sračinec stiže čak 350 mažoretkinja

Prvi i Viši Korak naziv je natjecanja mažoretkinja početnica, kojim se nastoji popularizirati mažoret ples i motivirati buduće natjecateljice kroz ova jednostavna natjecanja.

Ovo je individualno natjecanje u kojem se djevojčice i djevojke zapravo natječu same protiv sebe, a ne protiv ostalih mažoretkinja, nastojeći pritom osvojiti što više bodova i odrađenu medalju. Prvi i Viši korak se organizira po regijama kao neovisno natjecanje, a Varaždin će kao domaćin sjeverozapadne hrvatske regije ove subote, 18. ožujka od 16 sati u dvorani OŠ Sračinec ugostiti 350 mažoretkinja iz 14 središta s područja središnje i sjeverne Hrvatske uključujući i grad Zagreb.

Natjecanje će nadzirati 5 delegiranih licenciranih sudaca Hrvatskog Mažoret Saveza pod nadzorom glavnog suca natjecanja Alena Šćurica, u organizaciji domaćina događanja udruge Varaždinske mažoretkinje.

-Ideja je da svaka natjecateljica nastupi uz jednostavnu plesnu koreografiju te za svoj izvedbeni plesni i scenski nastup bude nagrađena brončanom, srebrnom ili zlatnom medaljom, ovisno o tome je li njen nastup bio odličan ili tek solidan – kaže predsjednik Varaždinskih mažoretkinja i dopredsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Aleksandar Grabarić. Tako svaka mažoretkinja, od najmlađe uzrasta tek 5 ili 6 godina pa sve do starijih mažoretkinja, dobije priliku nastupiti i biti nagrađena za svoj nastup i uloženi trud, što djeci predstavlja snažan motiv za daljnje bavljenje sportskom aktivnošću.

Natjecanje Prvi i Viši Korak u organizaciji UVM i HMS u školskoj dvorani u Sračincu počinje u subotu 18. ožujka 2023. u 16 sati, a ulaz za posjetitelje ovoga dinamičnog i posve drukčijeg sportskog i plesnog natjecanja je besplatan.

sjever.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.