Now Reading:
Održana 44. redovna skupština DVD-a Đurmanec – donesena je odluka o kupnji zemljišta za novi vatrogasni dom, a dodijeljena su i posebna priznanja
Full Article 2 minutes read

Održana 44. redovna skupština DVD-a Đurmanec – donesena je odluka o kupnji zemljišta za novi vatrogasni dom, a dodijeljena su i posebna priznanja

U restoranu Zagorka održana je 44. redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurmanec. Okupljeni su na početku skupštine odali počast poginulim i umrlim vatrogascima, kao i poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje.

Pozdrav dobrodošlice svim nazočnima uputio je predsjednik DVD-a Đurmanec Krešimir Kralj zahvalivši svima na povjerenju u rad DVD-a.

Izvještaj o aktivnostima u protekloj godini podnio je zapovjednik DVD-a Zlatko Pavić koji je u svom izlaganju iznio da je tijekom 2022. godine odrađena 31 intervencija, od čega 16 požarnih i 15 tehničkih te 30 ostalih intervencija (kontrolirano spaljivanje, probijanje kanala, pranje kolnika i sl.).

Usvojena su sva izvješća o radu društva u protekloj godini, Nadzornog odbora te o financijskom i materijalnom poslovanju te je donesena odluka o kupnji zemljišta za izgradnju novog vatrogasnog doma.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurmanec uručilo je i posebna priznanja za članove društva. Tako je zlatnu vatrogasnu medalju dobio Mijo Družinec, a brončanu Robert Belošević. Brončana vatrogasna plamenica uručena je Ivani Pelin, a priznanja DVD-a su dobili Mario Klasić, Igor Crnogaj, Vedran Pavić, Jurica Škrlec i Vid Horvat.

Spomenica za 10 godina službe u vatrogastvu uručena je Tamari Gretić, a u kategoriji najaktivniji vatrogasci DVD-a Đurmanec nagrađeni su Lea Antolić, Robert Belošević, Jurica Gretić, Dragutin Leljak i Dorian Vincelj.

Skupštini su nazočili i gosti, načelnik Đurmanca Damir Belošević, župnik fra. Vlado Mustač, predstavnik vatrogasne zajednice krapinsko zagorske županije, zamjenik predsjednika Željko Presečki te predstavnici JVP grada Krapine, Lovačkog društvo Macelj Đurmanec, DVD-a Bednja, DVD-a Dragonožec, DVD-a Gornja šemnica, DVD-a Gornje jesenje, DVD-a Gojanec, DVD-a Jazvine, DVD-a Krapina, DVD-a Pavlovec Zabočki, DVD-a Petrovsko, DVD-a Pregrada, DVD-a Prišlin Hum na Sutli, DVD-a Rakitje, DVD-a Tuhelj, DVD-a Vrbno, PGD-a Rogatec i PGD-a Žetale.

Za dobru atmosferu bio je zadužen poznati sastav “Optimisti Zagorja” koji su zabavljali nazočne do ranih jutarnjih sati.

www.sjever.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.