Now Reading:
Na inicijativu HNS-a „Novoveška cesta“ od Gornjeg Ladanja do Varaždina ide u rekonstrukciju
Full Article 1 minutes read

Na inicijativu HNS-a „Novoveška cesta“ od Gornjeg Ladanja do Varaždina ide u rekonstrukciju

Na prijedlog i inicijativu HNS-ovih općinskih vijećnika i vijećnika mjesnih odbora Vinice, Nove Vesi i Maruševca, te uz suglasnost župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, ŽUC Varaždinske županije rekonstruirat će „novovešku“ cestu o čemu se HNS očitovao priopćenjem koje u cijelosti prenosimo:

Riječ je o rekonstrukciji ŽC 2101 Lepoglava (D74) – Žarovnica – Jerovec (Ž2084) – Donja Voća – Nova Ves Petrijanečka – A.G. Grada Varaždina, na potezu od Gornjeg Ladanja, trgovine Taban, do Varaždina, izuzev dionice unutar samog naselja Nova Ves, koja je već rekonstruirana nakon izvedenih radova na projektu „Aglomeracija Varaždin“. Rekonstruirat će se dužina od gotovo 8,5 km, a trenutačna procjena radova je oko 1,3 milijuna eura.

– Zahvaljujemo Varaždinskoj županiji i ŽUC-u Varaždinske županije što su prihvatili ovu našu inicijativu o rekonstrukciji „Novoveške“ ceste. Riječ je o alternativnom pravcu državne ceste D2 prema Varaždinu, koji velik dio građana općina Vinica, Petrijanec i Maruševec koristi, a posebice u vrijeme pojačanog prometa kad građani putuju na posao i s posla. Ovom rekonstrukcijom uvelike će se povećati sigurnost na cesti – poručuju HNS-ovi inicijatori rekonstrukcije.

www.sjever.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.