Now Reading:
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao radove na sanaciji propusta Velika Reka! “U šest tjedana će biti riješen ovaj propust”
Full Article 3 minutes read

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao radove na sanaciji propusta Velika Reka! “U šest tjedana će biti riješen ovaj propust”

Župan Krapisnko-zagorske županije Željko Kolar zajedno je s ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec i načelnicom Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec obišao 150.000 eura vrijedne radove na sanaciji propusta Velika Reka na županijskoj cesti Ž2125 na području Općine Mače.

Kolar je naglasio kako je sanacija propusta Velika Reka sjajan primjer kako se u vrlo kratkom roku može doći do odličnog rezultata.

U šest tjedana će biti riješen ovaj propust koji spaja našu lokalnu županijsku cestu s državnom cestom D29. Proširili smo i povećali ovaj propust u odnosu na prijašnje dimenzije zbog potrebe i količine prometa koji se odvija na ovoj vrlo frekventnoj cesti. Od ukupne vrijednosti, 127 tisuća eura je iz Fonda solidarnosti, a razliku plaća Krapinsko-zagorska županija – izjavio je Kolar i dodao kako će ovo biti nadogradnja sigurnosti samog prometa.

Župan je pozvao i na opću mobilizaciju Krapinsko-zagorske županije što se tiče Fonda solidarnosti, a i najavio niz sličnih projekata koji će se provesti diljem županije u sljedeća 3 mjeseca.

Na nacionalnoj koordinaciji najavio sam povećanje naše alokacije od 5 do 7 milijuna eura, a nisam siguran niti da će to biti dosta. Dogovorili smo i s dva kamenoloma dodatnih 200.000 kamenog agregata tako da smo na taj način osigurali da nam se usred najveće ekspanzije radova ne dogodi da nemamo osiguranog materijala – rekao je Kolar i poručio kako će sigurno tražiti dodatno povećanje.

Kolar je naglasio kako sve što se radi na području županije trebaju raditi izvođači radova s područja županije.

-Sve što možemo treba raditi s europskim novcima, pa nakon toga nacionalnim sredstvima pa tek onda s našim sredstvima. Najdraže mi je kad uzmemo europska sredstva, a rade naši domaći izvođači radova – zaključio je Kolar i najavio novi obilazak radova u kojem će od Ministarstva gospodarstva dobiti službeni iznos vrijednosti svih radova.

Sirovec je naglasio kako je propust bio poprilično oštećen i star te da je dolazilo i do odlomljivanja betonskih dijelova što je predstavljalo opasnost za odvijanje cestovnog prometa.

-Županijska uprava za ceste pristupila je izradi projektno tehničke dokumentacije i dobila je građevinsku dozvolu. Uz sam propust, rekonstruirati će se i prometnica u zoni križanja s državnom cestom. Ovdje se očekuje polaganje asfaltnih zastora, a nakon toga bi ovaj propust bio u potpunoj funkciji za sve sudionike u prometu – rekao je Sirovec i naveo da s obzirom na dinamiku radova, radovi će završiti već u sljedeća dva tjedna, iako je ugovoreni rok bio 1. lipnja.

Mikulec Šimunec je istaknula kako ovaj propust jako puno znači i za samu općinu Maće, ali i okolicu.

-Sam ovaj zahvat je znak odlične suradnje s Krapinsko-zagorskom županijom i ŽUC-om. Vrlo brz je bio proces do izgradnje ovoga mosta od trenutka kad smo primijetili da je on oštećen. Svo stanovništvo je vrlo zadovoljno – izjavila je načelnica.

Načelnica je najavila i brojne druge štete koje se moraju sanirati, a posljedica su potresa.

-Kao što znamo, Krapinsko-zagorska županija je na cijelom svome području ozbiljno stradala, a isto tako i na području općine Mače. Mi smo dosad realizirali nekoliko projekta iz Fonda solidarnosti u nekoj vrijednosti otprilike 500 tisuća eura, a sada nam još slijedi realizacija projekata u vrijednosti od 2,1 milijun eura. Riječ je o 7 kilometara cesta i 3 klizišta – rekla je Mikulec Šimunec i istaknula kako su neki radovi već i započeli.

md/sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.