Now Reading:
Glovovac u Zagrebu pratio djevojke koje su se držale za ruke i urlao: Kakve su to lezbijske fore, širite boleštine po gradu, jeste normalne?!
Full Article 2 minutes read

Glovovac u Zagrebu pratio djevojke koje su se držale za ruke i urlao: Kakve su to lezbijske fore, širite boleštine po gradu, jeste normalne?!

Dostavljač Glova (35) verbalno je napao dvije djevojke na ulici jer su se držale za ruke te im vikao da su lezbijke. Dostavljač je osuđen za remećenje javnog reda i mira, ali ne i za diskriminaciju, za što ga je policija također prijavila, donosi index.hr.

Djevojke je vrijeđao prošle godine u kolovozu oko 23:20 dok se vozio zagrebačkom Ilicom. Djevojkama koje su šetale ulicom i držale se za ruke počeo je glasno vikati: “Kakve su to lezbijske fore, širite boleštine po gradu, provocirate me, ne držite se za ruke, odmah se pustite.”

-Nakon toga je vozeći se biciklom pratio iste koje se nisu obazirale na njega, te je cijelo vrijeme vikao na njih i negodovao zbog njihovog držanja za ruke, a nakon kraćeg vremena prednjim kotačem bicikla prišao blizu nogu jedne od djevojaka. Potom je na sav glas nastavio vikati na njih riječima: ‘Kakvo je to ponašanje, jeste vi normalne, ne možete se tako ponašati na ulici’. Dakle, na javnom mjestu vikom je remetio javni red i mir”, piše u zaključku presude.

Muškarac je zbog tog prekršaja dobio kaznu od 159 eura, a mora platiti i sudske troškove u iznosu od 26.5 eura. Nije osuđen za optužbe o diskriminaciji. Navodi se da djevojkama nije “stvorio neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje na temelju njihova društvenog položaja i izazvao osjećaj straha, uznemirenosti i nelagode”.

Dostavljač se na sudu branio kako zarađuje tek 5000 kuna i da je razmislio o svom ponašanju. Rekao je kako njegov postupak prema djevojkama nije bio u redu.

-Žao mi je, dosad nisam nikad kažnjavan, nisam imao namjeru nešto loše učiniti. Kada sam im se približio biciklom, ispričao sam se tim djevojkama odmah jer sam vidio da je jedna djevojka uznemirena. A to sam učinio i kasnije u prisustvu policajaca – rekao je dostavljač na sudu.

sjever.hr/index.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.