Now Reading:
Pune ruke posla za vatrogasce – Jučer u Zagorju dva požara na otvorenom
Full Article 2 minutes read

Pune ruke posla za vatrogasce – Jučer u Zagorju dva požara na otvorenom

U ponedjeljak oko 19 sati u Pustodolu Orehovičkom na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja na poljoprivrednom zemljištu.

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Bedekovčina, Brestovec Orehovički i Orehovica te pripadnici ZJVP Zabok. Na sreću nema ozlijeđenih osoba, ni materijalne štete.

– U 19.31 sati uzbunjena je postrojba Središnjeg DVD Bedekovčina radi ispomoći DVD-u Orehovica i Brestovec Orehovički u gašenju požara šikare i niskog raslinja koji se protezao od Orehovice do Pustodola Orehovičkog kroz predio Šarnice i Kurnjak, u duljini oko 800 metara na dosta nepristupačnom terenu.Na požar izlazimo s dva navalna vozila, kombi vozilom i 17 vatrogasaca. Na požaru zatičemo DVD Orehovica s 10 vatrogasaca i kombi vozilom te DVD Brestovec Orehovički s pet vatrogasaca,kombi vozilom i navalnim i ZJVP Zabok s malim vozilom i četiri vatrogasca te se požar gasi oko 20.30 sati – napisali su iz DVD-a Bedekovčina.

Također, u ponedjeljak, oko 20,30 sati, u Špičkovini na odmorištu DC14, na neutvrđen način došlo je do požara PVC kontejnera. Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok. Nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina eura.

S ciljem prevencije požara na otvorenom, iz Policije upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

– Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Foto: DVD Bedekovčina

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.