Now Reading:
Pune ruke posla za vatrogasce – Jučer u Zagorju dva požara na otvorenom
Full Article 2 minutes read

Pune ruke posla za vatrogasce – Jučer u Zagorju dva požara na otvorenom

U ponedjeljak oko 19 sati u Pustodolu Orehovičkom na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja na poljoprivrednom zemljištu.

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Bedekovčina, Brestovec Orehovički i Orehovica te pripadnici ZJVP Zabok. Na sreću nema ozlijeđenih osoba, ni materijalne štete.

– U 19.31 sati uzbunjena je postrojba Središnjeg DVD Bedekovčina radi ispomoći DVD-u Orehovica i Brestovec Orehovički u gašenju požara šikare i niskog raslinja koji se protezao od Orehovice do Pustodola Orehovičkog kroz predio Šarnice i Kurnjak, u duljini oko 800 metara na dosta nepristupačnom terenu.Na požar izlazimo s dva navalna vozila, kombi vozilom i 17 vatrogasaca. Na požaru zatičemo DVD Orehovica s 10 vatrogasaca i kombi vozilom te DVD Brestovec Orehovički s pet vatrogasaca,kombi vozilom i navalnim i ZJVP Zabok s malim vozilom i četiri vatrogasca te se požar gasi oko 20.30 sati – napisali su iz DVD-a Bedekovčina.

Također, u ponedjeljak, oko 20,30 sati, u Špičkovini na odmorištu DC14, na neutvrđen način došlo je do požara PVC kontejnera. Požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok. Nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina eura.

S ciljem prevencije požara na otvorenom, iz Policije upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

– Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Foto: DVD Bedekovčina

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.