Now Reading:
PROGNOZA Stiže velika promjena vremena, posebno nepovoljno utjecat će na meteoropate
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Stiže velika promjena vremena, posebno nepovoljno utjecat će na meteoropate

Prema prognozi DHMZ-a, u utorak će biti promjenljivo do pretežno oblačno, a u istočnim krajevima veći dio dana pretežno sunčano.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru već u prvom dijelu dana će mjestimice biti kiše, pljuskova i grmljavine, a zatim do kraja dana i u većem dijelu zemlje. Pljuskovi ponegdje mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu.

Puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. U noći će vjetar okrenuti na umjeren do jak sjeverni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura bit će između 6 i 11 °C, na Jadranu od 9 do 12 °C, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 21 °C.

Biometeorološke prilike na području Republike Hrvatske bit će razmjerno nepovoljne. Južina u prvom dijelu dana te pojačana naoblaka i oborine u drugom dijelu dana nepovoljno će utjecati na ljude osjetljive na vrijeme koji zbog toga mogu patiti od glavobolje te biti lošijeg raspoloženja, slabije koncentracije i slabijeg radnog učinka.

www.sjever.hr / DHMZ
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.