Now Reading:
NAGLA PROMJENA VREMENA Danas popodne u Hrvatsku stiže snažna oluja
Full Article 2 minutes read

NAGLA PROMJENA VREMENA Danas popodne u Hrvatsku stiže snažna oluja

munja

Prema meterološkim kartama, danas popodne sa sjeverozapada stiže oluja koja će pogoditi Hrvatsku, temperatura će izuzetno naglo pasti i za deset stupnjeva, no već sutra će ponovno narasti, piše 24sata.

Riječ je o fenomenu “temperaturne klackalice” koji će pogoditi i Hrvatsku, a gdje nakon visokih temperatura i “proljetnog” vremena, stiže nagla promjena vremena, prognozira DHMZ.

– Promjenjivo, na zapadu i pretežno oblačno, na jugu prijepodne a na istoku veći dio dana dana sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša, pljuskovi i grmljavina mjestimice već prijepodne, popodne i drugdje. Pljuskovi mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu, moguće je i nevrijeme. Puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. U noći će vjetar okrenuti na umjeren do jak sjeverni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, na udare i olujna bura – prognoziraju iz DHMZ-a.

Brojne grmljavinske oluje zabilježene su i u dijelovima Europe. Jak vjetar uz kišu u srednjoj i sjevernoj Europi odgovorni su za oluje s ozbiljnim posljedicama. Nestabilno vrijeme donijelo je i tornado u Francuskoj, kao i tuču, javlja 24sata.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.24sata.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.