Now Reading:
Načelnik koji je trošio javni novac u bordelu pušten na slobodu, već sutra može na posao
Full Article 2 minutes read

Načelnik koji je trošio javni novac u bordelu pušten na slobodu, već sutra može na posao

prostitucijq

Načelnik Općine Murter Toni Turčinov pušten je na slobodu nakon što je u istražnom zatvoru proveo gotovo mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Budući da je istražni sudac ispitao svih 20 svjedoka, iz pritvora je izašao dan prije krajnjeg roka, potvrdio je za Index njegov odvjetnik Fran Olujić.

-Sam Uskok je tražio da mu se ukine istražni zatvor. Već ranije je pravomoćno odbijen Uskokov prijedlog da mu istražni zatvor bude određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, jer je sud smatrao da on ne može ponoviti djelo jer nije ranije osuđivan i ne vodi se drugi postupak – rekao je Olujić.

Postupak se nastavlja, ali će načelnik presudu čekati na slobodi, a već sutra može se vratiti na posao.

Nakon policijske prijave, Uskok je pokrenuo istragu i za Turčinova koji je uhićen zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu oštetio za najmanje 60 tisuća eura zatražio pritvor. Naime, sumnja se da je on od početka 2018. do sredine 2022. godine općinski novac koristio u privatne svrhe pa je tako u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter.

Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Telegramu je hotel osporio autentičnost računa pa je objavio kako je Turčinov lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela, piše Index.

Nakon što je izbila afera, Turčinov je najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini, ali da uz podršku svojih suradnika i sumještana nastavlja raditi na započetim projektima u Općini, odnosno da ostaje načelnik.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.