Now Reading:
Grad Lepoglava s 22 560 eura sufinancira program Društva Crvenog križa Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava s 22 560 eura sufinancira program Društva Crvenog križa Varaždinske županije

Program Društva Crvenog križa Varaždinske županije „Pomoć u kući starijim osobama na području Grada Lepoglave za 2023. godinu” sufinancirati će i Grad Lepoglava i to sa iznosom od 22 560 eura.

Ugovor o dodijeli navedenih sredstava u Lepoglavi su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

-Sufinanciranje programa Pomoć u kući Društva Crvenog križa Varaždinske županije jedan je od segmenata aktivne socijalne politike Grada Lepoglave koja se, s ciljem pružanja pomoći socijalno najugroženijoj skupini naših građana, već dugi niz godina uspješno provodi na području našeg grada. Mjerama gradske socijalne politike, u koju spada i sufinanciranje navedenog programa, vodimo brigu i o socijalno ranjivim skupinama naših građana za što smo u proračunu za ovu godinu osigurali 147.320 eura – rekao je prigodom potpisivanja ugovora Škvarić.

Škvarić je istaknuo da je iznos koji je Grad Lepoglava dodijelio Društvu Crvenog križa Varaždinske županije najviši u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave u okruženju, a što dovoljno govori o brizi koju Grad Lepoglava vodi o građanima u potrebi.

Programom “Pomoć u kući starijim osobama na području Grada Lepoglave za 2023. godinu” obuhvaćeno je 48 starijih i nemoćnih građana s područja Grada Lepoglave, a brigu u o njima vodit će dvije gerontodomaćice.

Foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
14.03.2023

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.