Now Reading:
DVD Krapina u prepunom i obnovljenom domu ispunjenom “braćom po vatri” iz Hrvatske i inozemstva održao 148. godišnju Skupštinu
Full Article 3 minutes read

DVD Krapina u prepunom i obnovljenom domu ispunjenom “braćom po vatri” iz Hrvatske i inozemstva održao 148. godišnju Skupštinu

Svečano, veselo i posebno bilo je na 148. godišnjoj redovnoj Skupštini DVD-a Krapina. U obnovljenom domu krapinski su vatrogasci po prvi put ugostili svoje prijatelje, pobratime, braću po vatri i iz susjednih zemalja.

Uobičajena je to praksa DVD-a Krapina, ali zbog pandemije to nekoliko godina nije bilo moguće već se Skupština održavala samo za članove, objašnjava predsjednik krapinskog DVD-a Vjekoslav Kranjčec.

-Sada smo kao nekad ugostili naše prijatelje, pobratime, “braću po vatri” iz Austrije, Slovenije i susjednih društva. Došli su nam dragi prijatelji i kolege iz Furstenfelda, Maribora, Ptuja, Kozja, Metlike, Đurmanca, Gornjeg Jesenja, Petrovskog, Škarićevog, Donje Šemnice, Gornje Šemnice, Lepajci, JVP Krapina. Lijepo smo se podružili i proveselili – ističe predsjednik DVD-a Krapina koji u svojim redovima broji 96 članova.

Osvrćući se na proteklu vatrogasnu godinu, Kranjčec navodi kako je bila naporna, ali s manje požara i mnoštvo tehničkih intervencija što je, smatra, i trend kod svih vatrogasaca u posljednje vrijeme.

-Bilo je dosta tehničkih intervencija poput poplava, uklanjanja drveća koje se srušilo na cestu uslijed nevremena i slično. Sve u svemu, dosta smo radili, a ono što nas posebno veseli je što smo nakon par godina počeli ponovno raditi s djecom. Imamo sada konačno jednu ekipu djece. Bili su na dva natjecanja prošle godine gdje su ostvarili lijepe rezultate na što smo uistinu ponosni – rekao je Kranjčec dodavši kako se i u narednom periodu planiraju najviše fokusirati upravo na rad s djecom.

-Obišli smo sedam škola i vrtića i prezentirali im našu opremu, što je njima bilo jako zanimljivo i vidi se velik interes. Nadam se da ćemo dolaskom ljepšeg vremena početi ozbiljnije vježbati i sudjelovati na natjecanjima – dodaje Kranjčec te ističe kako ovo predivno druženje u novoobnovljenoj dvorani ne bi bilo moguće bez velike podrške grada Krapine.

-Gradonačelnik nam uvijek izlazi u susret. Kada god treba on uvijek uskoči i još nam nešto da, ili od opreme ili nam izađe u susret s dodatnim sredstvima ukoliko je to potrebno. Jako nam puno znače i odobrena sredstva iz Fonda EU u iznosu od 65 000 eura koja smo dobili za kupnju opreme koja je oštećena u potresima – rekao je Kranjčec.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dugogodišnji član i bivši predsjednik DVD-a.

Biti vatrogasac nije zanimanje, već poziv. Vaša požrtvovnost i trud vidljiva je na svakoj intervenciji, od najbanalnijih do onih u kojim riskirate ono najvrjednije, svoje živote. Svoj privatni i obiteljski život svakog dana stavljate na kocku, ali nagrada za spašavanje kuća od požara, ljudi iz smrskanih automobila, ili životinja s drveta nema cijenu. Hvala vam na svemu što radite iz dana u dan, na vašem odricanju i hrabrosti. U Gradu ćete uvijek imati dobrog prijatelja i podršku za što god je potrebno, jer uistinu cijenimo vatrogastvo koje je genetskom kodu svakog drugog Zagorca. Samo nastavite kao i dosad, s vama su naši građani sigurni – poručio je Gregurović.

Skupštini su još nazočili i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber i velečasni Josip Ban.

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.