Now Reading:
DVD Krapina u prepunom i obnovljenom domu ispunjenom “braćom po vatri” iz Hrvatske i inozemstva održao 148. godišnju Skupštinu
Full Article 3 minutes read

DVD Krapina u prepunom i obnovljenom domu ispunjenom “braćom po vatri” iz Hrvatske i inozemstva održao 148. godišnju Skupštinu

Svečano, veselo i posebno bilo je na 148. godišnjoj redovnoj Skupštini DVD-a Krapina. U obnovljenom domu krapinski su vatrogasci po prvi put ugostili svoje prijatelje, pobratime, braću po vatri i iz susjednih zemalja.

Uobičajena je to praksa DVD-a Krapina, ali zbog pandemije to nekoliko godina nije bilo moguće već se Skupština održavala samo za članove, objašnjava predsjednik krapinskog DVD-a Vjekoslav Kranjčec.

-Sada smo kao nekad ugostili naše prijatelje, pobratime, “braću po vatri” iz Austrije, Slovenije i susjednih društva. Došli su nam dragi prijatelji i kolege iz Furstenfelda, Maribora, Ptuja, Kozja, Metlike, Đurmanca, Gornjeg Jesenja, Petrovskog, Škarićevog, Donje Šemnice, Gornje Šemnice, Lepajci, JVP Krapina. Lijepo smo se podružili i proveselili – ističe predsjednik DVD-a Krapina koji u svojim redovima broji 96 članova.

Osvrćući se na proteklu vatrogasnu godinu, Kranjčec navodi kako je bila naporna, ali s manje požara i mnoštvo tehničkih intervencija što je, smatra, i trend kod svih vatrogasaca u posljednje vrijeme.

-Bilo je dosta tehničkih intervencija poput poplava, uklanjanja drveća koje se srušilo na cestu uslijed nevremena i slično. Sve u svemu, dosta smo radili, a ono što nas posebno veseli je što smo nakon par godina počeli ponovno raditi s djecom. Imamo sada konačno jednu ekipu djece. Bili su na dva natjecanja prošle godine gdje su ostvarili lijepe rezultate na što smo uistinu ponosni – rekao je Kranjčec dodavši kako se i u narednom periodu planiraju najviše fokusirati upravo na rad s djecom.

-Obišli smo sedam škola i vrtića i prezentirali im našu opremu, što je njima bilo jako zanimljivo i vidi se velik interes. Nadam se da ćemo dolaskom ljepšeg vremena početi ozbiljnije vježbati i sudjelovati na natjecanjima – dodaje Kranjčec te ističe kako ovo predivno druženje u novoobnovljenoj dvorani ne bi bilo moguće bez velike podrške grada Krapine.

-Gradonačelnik nam uvijek izlazi u susret. Kada god treba on uvijek uskoči i još nam nešto da, ili od opreme ili nam izađe u susret s dodatnim sredstvima ukoliko je to potrebno. Jako nam puno znače i odobrena sredstva iz Fonda EU u iznosu od 65 000 eura koja smo dobili za kupnju opreme koja je oštećena u potresima – rekao je Kranjčec.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dugogodišnji član i bivši predsjednik DVD-a.

Biti vatrogasac nije zanimanje, već poziv. Vaša požrtvovnost i trud vidljiva je na svakoj intervenciji, od najbanalnijih do onih u kojim riskirate ono najvrjednije, svoje živote. Svoj privatni i obiteljski život svakog dana stavljate na kocku, ali nagrada za spašavanje kuća od požara, ljudi iz smrskanih automobila, ili životinja s drveta nema cijenu. Hvala vam na svemu što radite iz dana u dan, na vašem odricanju i hrabrosti. U Gradu ćete uvijek imati dobrog prijatelja i podršku za što god je potrebno, jer uistinu cijenimo vatrogastvo koje je genetskom kodu svakog drugog Zagorca. Samo nastavite kao i dosad, s vama su naši građani sigurni – poručio je Gregurović.

Skupštini su još nazočili i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber i velečasni Josip Ban.

www.sjever.hr
14.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.