Now Reading:
SVE POSKUPJELO, A JOŠ NAS I VARAJU I to na WC papiru!!!
Full Article 2 minutes read

SVE POSKUPJELO, A JOŠ NAS I VARAJU I to na WC papiru!!!

Suočeni smo i borimo se s brojnim poskupljenjima, a osim udara na novčanike, boli i činjenica da nas neki trgovci još i varaju.

Dosta se već pisalo o tome da se, bez ikakvih najava ili pojašnjenja, smanjuju gramaže pojedinih proizvoda, a izgleda da nas ne štede ni kada je riječ o toaletnom papiru.

Naime, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić na svojem je profilu na društvenoj mreži napisao (i popratio fotografijom) kako se neugodno iznenadio nakon šopinga u Italiji. Kupio je WC papir čija je cijena slična cijeni u našim trgovinama (talijanski je čak malo i jeftiniji), ali ovaj inozemni trajat će čak triput duže!
Možda se pitate kako?

Evo odgovora! Boras Mandić je napisao:

„KAKO NAS KRADU Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola. Ali … nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147g a hrvatska rola teži tek 69g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti. Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo – ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže !! Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje.”

Boras Mandić je dodao da bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom.

„Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica”, dodao je.

sjever.hr/fb – m. boras mandić
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.