Now Reading:
SVE POSKUPJELO, A JOŠ NAS I VARAJU I to na WC papiru!!!
Full Article 2 minutes read

SVE POSKUPJELO, A JOŠ NAS I VARAJU I to na WC papiru!!!

Suočeni smo i borimo se s brojnim poskupljenjima, a osim udara na novčanike, boli i činjenica da nas neki trgovci još i varaju.

Dosta se već pisalo o tome da se, bez ikakvih najava ili pojašnjenja, smanjuju gramaže pojedinih proizvoda, a izgleda da nas ne štede ni kada je riječ o toaletnom papiru.

Naime, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić na svojem je profilu na društvenoj mreži napisao (i popratio fotografijom) kako se neugodno iznenadio nakon šopinga u Italiji. Kupio je WC papir čija je cijena slična cijeni u našim trgovinama (talijanski je čak malo i jeftiniji), ali ovaj inozemni trajat će čak triput duže!
Možda se pitate kako?

Evo odgovora! Boras Mandić je napisao:

„KAKO NAS KRADU Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola. Ali … nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147g a hrvatska rola teži tek 69g! Više od duplo manje! I onda kad idete “raspakirati” proizvod do kraja dolazite do još jedne zanimljivosti. Kod naše role na raspolaganju imate točno 120 papirića a kod talijanske role točno 352 papirića istih dimenzija! Ili da prevedemo – ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže !! Odnosno kod nas kupujemo istu stvar 3 puta skuplje.”

Boras Mandić je dodao da bi bilo dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom.

„Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica”, dodao je.

sjever.hr/fb – m. boras mandić
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.