Now Reading:
Prošlo je dvije godine od otvaranja Matulovog grunta koji se pokazao kao pun pogodak! Brojne aktivnosti spremaju se i u 2023. godini
Full Article 2 minutes read

Prošlo je dvije godine od otvaranja Matulovog grunta koji se pokazao kao pun pogodak! Brojne aktivnosti spremaju se i u 2023. godini

Adresa Frkanovec 30 postaje u Hrvatskoj, ali i šire, sve prepoznatljivije mjesto za književnike, istraživače i prirodoslovce. Ova obnovljena stara tradicionalna “hiža” svoja vrata kao edukacijsko-istraživački centar otvorila je 10. ožujka 2021. godine. Rekonstrukcija i prenamjena „hiže“, pripadajuće gospodarske zgrade i “gruntišta” pokazalo se kao pun pogodak.

Već sama činjenica što se nalazi na području ekološke mreže Natura 2000, nedaleko lokaliteta Bedekovićeve grabe, usmjerio je namjenu Matulova grunta prema edukaciji, istraživanju i interpretaciji posvećenoj leptirima plavcima i značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja.

Matulov grunt sadržajima i programima u toplijem dijelu godine privlači time značajan broj posjetitelja, koji ga posjećuju kao grupe ili individualci, a mnoštvo zanimljivih događanja i rezidencija pripremljeno je i za 2023. godinu.

Ove godine posjetitelje očekuju čak tri Dana otvorenih vrata Matulova grunta:

-21. svibnja (nedjelja)
-25. lipnja (nedjelja)
-3. rujna (nedjelja)

Putem Natječaja za dodjelu Rezidenciji Matulov grunt u Frkanovcu za 2023. godinu i ostalih gostovanja pripremljen je i niz rezidencija:

  1. travnja – 23. travnja = boravak Krunoslava Raca
  2. travnja – 30. travnja = istraživači ptica tršćaka
  3. svibnja – 21. svibnja = rezidentica Anita Vuco
  4. svibnja – 28. svibnja = Kamp zajednica škola RB MDD
  5. svibnja – 4. lipnja = istraživači ptica tršćaka
  6. lipnja – 25. lipnja = rezidentica Sanja Pilić
  7. srpnja – 23. srpnja = rezidentica Božica Jelušić
  8. srpnja – 30. srpnja = Kamp mladi čuvari prirode
  9. kolovoza – 3. rujna = rezidentica Jelena Radovanović-Kuckler

sjever.hr/med-dvemi-vodami.info
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.