Now Reading:
Općina Trnovec Bartolovečki još otvorenija prema mještanima, a uskoro i kompletno pokrivena optičkom mrežom
Full Article 2 minutes read

Općina Trnovec Bartolovečki još otvorenija prema mještanima, a uskoro i kompletno pokrivena optičkom mrežom

U neposrednoj blizini sjedišta Općine Trnovec Bartolovečki postavljen je novi info pult na kojem će mještani dobiti sve potrebne informacije o aktualnostima i novostima. Info pult postavljen je u sklopu projekta izgradnje optičke mreže.

Naime, cilj je da cijeli Trnovec Bartolovečki bude pokriven optičkom mrežom, pa tako Općina svim kućanstvima na svom području u stopostotnom iznosu financira troškove priključka.

Načelnica Verica Vitković je naglasila kako će info pult mještanima omogućiti brži i jednostavniji uvid u sve ono što se radi i događa diljem općine.

-Investicija je to koju je Općini darovala tvrtka Infrastruktura. Vjerujem da ćemo u suradnji s njima imati i našu novu web stranicu koja će biti povezana s Facebook stranicom i naravno, s ovim info pultom. Na ovaj način će građanima biti još dostupnije sve novosti i informacije – rekla je Vitković.

Započeli su radovi na uvođenju optičke mreže na području cijele općine. Tako je jedan dio naselja Trnovec već dobio priključak, a do kraja godine cijelo će biti pokriveno optičkom mrežom, dok će u tijeku i priprema projekta za sva ostala naselja u općini.

-Pozivam sve mještane da pristupe postupku priključenja, s obzirom da će Općina u ove dvije godine u stopostotnom iznosu financirati priključak na optičku mrežu. Općina Trnovec Bartolovečki ima oko 2100 domaćinstava, a za ovu godinu osigurali smo 66 tisuća eura. Za sve suglasnosti koje će doći za iduću godinu, izdvojit ćemo potrebna sredstva koja će biti dostatna za sve priključke, za sva domaćinstva – izjavila je Vitković i pojasnila kako postupak priključenja na optičku mrežu ne znači promjenu mrežnog operatera, kako često smatraju mještani.

sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.