Now Reading:
KRŠ I LOM U TRNOVCU Pijani napali goste u kafiću, tukli i gušili i policajce – bilo je i pucnjave
Full Article 3 minutes read

KRŠ I LOM U TRNOVCU Pijani napali goste u kafiću, tukli i gušili i policajce – bilo je i pucnjave

U subotu, 11. ožujka oko 0.05 sati, u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način od strane trojice muškaraca starosti 22, 34 i 60 godina, priopćila je PU varaždinska.

Oni su pod utjecajem alkohola udarali rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, pri čemu su je vrijeđali i naguravali. Razbijali su i inventar ugostiteljskog objekta, bacajući čaše i flaše po podu.

Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin. Policijski su službenici započeli postupanje i pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice muškaraca koji su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu. Zbog toga su policijski službenici nad njima započeli uporabu sredstva prisile i to tjelesnu snagu.

Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također će se protiv njih Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Muškarci su u u nedjelju,  12. ožujka dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.