Now Reading:
Kakva promocija: zahvaljujući Kulturnoj udruzi Seljačka sloga i Zrinskoj gardi za Prelog i Međimurje zna se i na Siciliji!
Full Article 1 minutes read

Kakva promocija: zahvaljujući Kulturnoj udruzi Seljačka sloga i Zrinskoj gardi za Prelog i Međimurje zna se i na Siciliji!

Članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga te povijesne postrojbe Zrinska garda Čakovec sudjelovali su na 75. Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“ u Agrigentu na Siciliji od koje su se oprostili završnim nastupom u poznatoj Dolini hramova.

Festival je i ove godine okupio brojne folklorne skupine sa svih kontinenata, a riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jednoj od najvećih atrakcija Sicilije.

Održava se od 1934. godine, a svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze.

Završetak festivala i nastupe međimurskih skupina svojim su dolaskom podržali i međimurski župan Matija Posavec te delegacija Grada Preloga koju su predvodili gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Za svoje nastupe predstavnici Hrvatske primili su i posebnu nagradu, kao treća najuspješnija i najljepše kostimirana skupina.

Radi se o sjajnoj promociji Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske, a članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec svojim su nastupima, ali i ponašanjem ostavili sjajan dojam.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.