Now Reading:
Kakva promocija: zahvaljujući Kulturnoj udruzi Seljačka sloga i Zrinskoj gardi za Prelog i Međimurje zna se i na Siciliji!
Full Article 1 minutes read

Kakva promocija: zahvaljujući Kulturnoj udruzi Seljačka sloga i Zrinskoj gardi za Prelog i Međimurje zna se i na Siciliji!

Članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga te povijesne postrojbe Zrinska garda Čakovec sudjelovali su na 75. Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“ u Agrigentu na Siciliji od koje su se oprostili završnim nastupom u poznatoj Dolini hramova.

Festival je i ove godine okupio brojne folklorne skupine sa svih kontinenata, a riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jednoj od najvećih atrakcija Sicilije.

Održava se od 1934. godine, a svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze.

Završetak festivala i nastupe međimurskih skupina svojim su dolaskom podržali i međimurski župan Matija Posavec te delegacija Grada Preloga koju su predvodili gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Za svoje nastupe predstavnici Hrvatske primili su i posebnu nagradu, kao treća najuspješnija i najljepše kostimirana skupina.

Radi se o sjajnoj promociji Grada Preloga, Međimurske županije i Republike Hrvatske, a članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog i Zrinske garde Čakovec svojim su nastupima, ali i ponašanjem ostavili sjajan dojam.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.