Now Reading:
I župan Koren na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija: glavna tema – višegodišnji financijski okvir EU
Full Article 2 minutes read

I župan Koren na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija: glavna tema – višegodišnji financijski okvir EU

Ličko-senjska županija bila je domaćin 65. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj su, uz kolege župane i druge predstavnike županija, prisustvovali župan Darko Koren, ujedno potpredsjednik Zajednice, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić sa suradnicima, predstavnici Ministarstva financija te predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave.

S ministrom Erlićem dogovoren je nastavak dijaloga o apsorpciji financijskih sredstava unutar Višegodišnjeg financijskog okvira EU, a ujedno je najavio Program Lika vrijedan 4 milijuna eura.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry istaknuo je važnost razmjene iskustava među županijama, ali i resornim ministarstvima te je govorio o projektima koje provode s ciljem razvoja poljoprivrede i turizma.

U nastavku sjednice, s predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa i uprave raspravljalo se o pitanjima povećanja sredstava za decentralizirane funkcije te nastavku Sporazuma o preuzetim poslovima državne uprave, a župan Istarske županije Boris Miletić prezentirao je izazove u provedbi održivog turizma

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zatim je najavio dva velika ovogodišnja događanja – 30 godina lokalne demokracije u Hrvatskoj te 20 godina djelovanja Hrvatske zajednice županija. Svečana obljetnica održat će se u travnju u Opatiji, u Primorskoj-goranskoj županiji, iz koje je potekla ideja o osnivanju Zajednice, a spomenimo i kako će se u rujnu, nakon pandemijske stanke, održati 9. Forum poljskih i hrvatskih regija.

Dodajmo kako je u sklopu programa Izvršnog odbora upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Spomenika poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata u Gospiću.

sjever.hr/kckzz.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.