Now Reading:
BURAN VIKEND: 31-godišnji biciklist u Koprivnici napuhao preko 2 promila
Full Article 2 minutes read

BURAN VIKEND: 31-godišnji biciklist u Koprivnici napuhao preko 2 promila

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola u prometnom nesrećama nisu evidentirani. Dva vozača napustila su mjesto događaja prometnih nesreća te su naknadno pronađeni, izvijestila je PU koprivničko-križevačka.

Tijekom vikenda sankcioniran je 201 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 62 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 00.25 sati, u Ulici Ante Starčevića u Koprivnici kod 31-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u 00.01 sati u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 142 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Ovaj tjedan policijski službenici će prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, recidivista.

S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda, najavili su iz policije.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.