Now Reading:
Kažnjen umirovljenik koji je izvrijeđao policajca: „I ovce su pametnije od njega!”
Full Article 2 minutes read

Kažnjen umirovljenik koji je izvrijeđao policajca: „I ovce su pametnije od njega!”

Ljudi se naljute, iz ovog ili onog razloga, i svoju ljutnju iskazuju na različite načine, a 51-godišnji Slavonac to je učinio vrijeđanjem policijskog službenika pa je zaradio kaznu.

Kako piše Glas Slavonije, muškarac je proglašen krivim jer je u Vukovaru, u pisanom prigovoru, vrijeđao policajca riječima “i ovce su pametnije od njega”. Omalovažavanjem i vrijeđanjem policajca pri vršenju službe počinio je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19,91 euro. Kaznu mora platiti u roku od 30 dana od primitka presude, a ako u navedenom roku plati dvije trećine kazne u iznosu od 13,27 eura, smatrat će se da je novčana kazna u cijelosti plaćena.

PU vukovarsko-srijemska – Policijska postaja Vukovar izdala je prekršajni nalog protiv 51-godišnjaka. Slavonac je nakon primitka plave kuverte uložio pravodobni prigovor, pa je Općinski sud u Vukovaru nalog stavio izvan snage i proveo postupak u kojem ga je saslušao. U pisanoj obrani 51-godišnjak je naveo da je u pisanom prigovoru protiv postupanja policije između ostalog napisao i “da je ovca pametnija” od jednog od policajca. Napomenuo je kako policajca nije htio uvrijediti i da mu se ispričava još jednom jer zna da i njihov posao nije lagan, jer mu je ujak policajac.

U svojoj je obrani istaknuo da nikad ranije nije bio kažnjavan i da je to napisao u afektu te da mu je kazna koju je dobio prevelika jer je u mirovini i ima jako mala primanja

Presuda je, piše Glas Slavonije, javno objavljena ove godine, ali je donesena početkom studenoga prošle godine kada je za navedeni prekršaj bila predviđena novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 odavno nepostojećih njemačkih maraka ili kaznom zatvora od 30 dana. Sada ta kazna iznosi od 20 do 100 eura ili 30 dana zatvora.

sjever.hr/glas-slavonije.hr
12.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.