Now Reading:
ČUVARI TRADICIJE Vidovski zlatari izabrali novog predsjednika
Full Article 2 minutes read

ČUVARI TRADICIJE Vidovski zlatari izabrali novog predsjednika

Moto nautički klub “Vidovski zlatari” u subotu je održao izbornu skupštinu. Stotinjak članova okupljenih u Donjoj Dubravi upoznalo se s aktivnostima u prošloj i planovima u novoj godini te je izabralo novog predsjednika.

Denis Horvat preuzeo je vođenje MNK „Vidovski zlatari”, a dosadašnji predsjednik, Nenad Lukša, postao je tajnik kluba, dok je zamjenik predsjednika Tomislav Matulin.

S oko 140 članova, “Vidovski zlatari” jedna su od najbolje organiziranih i aktivnijih udruga u Međimurju. Osnovani 2011. godine s ciljem njegovanja tradicije ispiranja zlata, promocije moto nautičkog sporta te očuvanja prirodnih ljepota rijeke Drave, svojim mnogobrojnim aktivnostima kroz godinu ostvaruju zacrtane planove. Manifestacija “Lov na zlatarski prsten” postala je tradicija donjeg Međimurja te je iz godine u godinu sve posjećenija i prepoznatljiva.

Čestitke i puno uspjeha u daljnjem radu novom predsjedniku Denisu Horvatu uputili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica općine Donji Vidovec Bojana Petrić, a dosadašnjem predsjedniku Nenadu Lukši uputili zahvale na dugogodišnjem uspješnom vođenju kluba.

Ispiranje zlata, odnosno zlatarenje, nematerijalna je baština Međimurja, a “Vidovski zlatari” kao čuvari ove tradicije jedina su udruga ovakvog karaktera u Hrvatskoj, Nenad Lukša „Vidovske zlatare“ vodio je punih 12 godina, od osnivanja 8. siječnja 2011. godine.

Dugogodišnjem predsjedniku Nenadu Lukši, predsjednik Nautičkog kluba Labud iz Preloga Mario Naranđa, predao je zahvalnicu za aktivnosti i svestranu pomoć te za izniman doprinos u radu kluba, s obzirom na to da je Nenad bio i njihov član.

foto: Mladen Grubić
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
12.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.