Now Reading:
Pola Hrvatske pod alarmom – bit će hladnije uz kišu, a pod Velebitom i olujne udare bure
Full Article 2 minutes read

Pola Hrvatske pod alarmom – bit će hladnije uz kišu, a pod Velebitom i olujne udare bure

Nakon prevrtljive subote, koja će donijeti kišu i vjetar, osobito pod Velebitom, u nedjelju nas čeka još nešto hladnije vrijeme. No, već u ponedjeljak opet okreće na jugo.

U nedjelju pretežno sunčano, ali posvuda još hladnije, u unutrašnjosti uz mjestimičan slab mraz. Na Jadranu će još uglavnom prijepodne puhati umjerena i jaka bura, prenosi portal 24 sata.

Danas će zapuhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnim krajevima sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, u drugom dijelu dana bura u jačanju, najprije na sjeveru. Bura će jačati, a prema večeri će biti jaka do olujna. Na Meteoalarmu se posebno upozorava na udare bure u Velebitskom kanalu te na Kvarneru.

Za Kvarner i Kvarnerić na snazi je narančasti meteoalarm zbog mjestimice jake, potkraj dana i vrlo jake bure. Najjači udari vjetra bit će između 65 i 100 kilometara na sat. Osim Gospićke i Karlovačke regjie koje su u zelenom, sve ostale hrvatske regije su obojene žutom, što znači da je na snazi meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme zbog vrlo jakih i olujnih udara vjetra, pišu 24 sata.

U nedjelju pretežno sunčano, ali još hladnije i uz slab mraz ujutro.
U ponedjeljak će puhati jugozapadnjak, koji će u utorak biti mjestimice i jak, dok bi na Jadranu i u ponedjeljak trebalo biti barem djelomice sunčano, a u utorak stiže novo naoblačenje, mjestimice s kišom.

sjever.hr/24sata.hr
11.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.