Now Reading:
„Florijanke“ priredile izložbu „Kaj se ženske roke moreju“ – Zamjenica Zagorec: One čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje
Full Article 2 minutes read

„Florijanke“ priredile izložbu „Kaj se ženske roke moreju“ – Zamjenica Zagorec: One čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje

Udruga žena „Florijanke“ je u Kućanu Donjem već 16. put organizirala izložbu ručnih radova i predmeta iz života toga kraja, na kojoj su posjetitelji i ovaj put mogli vidjeti raznovrsne izloške, od ukrasnih predmeta i igračaka, preko skulptura, pa sve do starih fotografija, igračaka i domaće tjestenine.

Ujedno je za sve zainteresirane bilo priređeno mjerenje šećera u krvi te krvnog tlaka.

-Svake godine povodom Međunarodnog dana žena priredimo drugačiju izložbu. I dok je prošle godine glavna tema bila „stara kuhinja“ i naglasak je bio na hrani, ove godine tema je „Kaj se ženske roke moreju“. Kao što vidite ovdje, ženske ruke doista mogu izraditi sve – rekla je Štefica Vidović, predsjednica udruge „Florijanke“.

Udruzi žena podršku je dala i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Drago mi je što mogu prisustvovati ovoj izložbi kojom „Florijanke“ čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje, što je najvažnije – istaknula je zamjenica Zagorec.

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković je otkrio da na izložbu dolazi već desetak godina.

– Sve pohvale gospođi Štefici koja ovime održava tradiciju i prikazuje kako se nekada živjelo ovdje na području Kućana, posebno Kućana Donjeg – rekao je Marković. Uz njih, izložbi je prisustvovala i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora. 

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
11.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.