Now Reading:
„Florijanke“ priredile izložbu „Kaj se ženske roke moreju“ – Zamjenica Zagorec: One čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje
Full Article 2 minutes read

„Florijanke“ priredile izložbu „Kaj se ženske roke moreju“ – Zamjenica Zagorec: One čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje

Udruga žena „Florijanke“ je u Kućanu Donjem već 16. put organizirala izložbu ručnih radova i predmeta iz života toga kraja, na kojoj su posjetitelji i ovaj put mogli vidjeti raznovrsne izloške, od ukrasnih predmeta i igračaka, preko skulptura, pa sve do starih fotografija, igračaka i domaće tjestenine.

Ujedno je za sve zainteresirane bilo priređeno mjerenje šećera u krvi te krvnog tlaka.

-Svake godine povodom Međunarodnog dana žena priredimo drugačiju izložbu. I dok je prošle godine glavna tema bila „stara kuhinja“ i naglasak je bio na hrani, ove godine tema je „Kaj se ženske roke moreju“. Kao što vidite ovdje, ženske ruke doista mogu izraditi sve – rekla je Štefica Vidović, predsjednica udruge „Florijanke“.

Udruzi žena podršku je dala i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Drago mi je što mogu prisustvovati ovoj izložbi kojom „Florijanke“ čuvaju lijepu tradiciju s ciljem da ju prenesu na mlađe naraštaje, što je najvažnije – istaknula je zamjenica Zagorec.

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković je otkrio da na izložbu dolazi već desetak godina.

– Sve pohvale gospođi Štefici koja ovime održava tradiciju i prikazuje kako se nekada živjelo ovdje na području Kućana, posebno Kućana Donjeg – rekao je Marković. Uz njih, izložbi je prisustvovala i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora. 

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
11.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.