Now Reading:
Welcome Spring festival: Ovog vikenda u Ludbregu su „glavni” mali i veliki planinari i kajakaši
Full Article 2 minutes read

Welcome Spring festival: Ovog vikenda u Ludbregu su „glavni” mali i veliki planinari i kajakaši

Drugi vikend održavanja Welcome Spring festivala rezerviran je za planinarske pohode malih i velikih planinara te kajak utrku u samom središtu Ludbrega.

Dječji planinarski pohod koji se održava u subotu 11. ožujka zanimljiv je, zabavan i izazovan, baš kao i onaj za odrasle, ali na razini prilagođenoj djeci školske dobi (od prvog do četvrtog razreda). Planinarska dionica duga je desetak kilometara, a mali planinari će ju proći uz stručno vodstvo, kako bi, uz boravak na otvorenom i rekreaciju, ponešto naučili o planinarenju i prirodi.

Dio Welcome Spring festivala je i tradicionalni planinarski pohod koji je na rasporedu u nedjelju, a koji vas vodi na pješačku avanturu od planinarskog doma na Kalniku do centra svijeta u Ludbregu. Put vodi kroz predivnu kalničku prirodu, preko povijesnih atrakcija: partizanskih bolnica Stupe te bolnica Gabrinovec, koje su renovirane u mini muzej.

Watermark kayak race ponovno vraća veslanje u samo središte centra svijeta. Ova utrka već tradicionalno okuplja zaljubljenike u veslanje na zanimljivoj stazi u samom središtu Ludbrega. Utrka se održava u nedjelju, 12. ožujka.

Veslati možete u jednoj od tri glavne kategorije, a doživljaj utrke koja spaja ljepote prirode i gradske ljepote Ludbrega jedinstveno je proljetno iskustvo. Start utrke je u 11 sati, a ako želite isprobati neku od disciplina prijaviti se možete na pokazno veslanje do 12 sati.

foto: arhiva
sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.