Now Reading:
Welcome Spring festival: Ovog vikenda u Ludbregu su „glavni” mali i veliki planinari i kajakaši
Full Article 2 minutes read

Welcome Spring festival: Ovog vikenda u Ludbregu su „glavni” mali i veliki planinari i kajakaši

Drugi vikend održavanja Welcome Spring festivala rezerviran je za planinarske pohode malih i velikih planinara te kajak utrku u samom središtu Ludbrega.

Dječji planinarski pohod koji se održava u subotu 11. ožujka zanimljiv je, zabavan i izazovan, baš kao i onaj za odrasle, ali na razini prilagođenoj djeci školske dobi (od prvog do četvrtog razreda). Planinarska dionica duga je desetak kilometara, a mali planinari će ju proći uz stručno vodstvo, kako bi, uz boravak na otvorenom i rekreaciju, ponešto naučili o planinarenju i prirodi.

Dio Welcome Spring festivala je i tradicionalni planinarski pohod koji je na rasporedu u nedjelju, a koji vas vodi na pješačku avanturu od planinarskog doma na Kalniku do centra svijeta u Ludbregu. Put vodi kroz predivnu kalničku prirodu, preko povijesnih atrakcija: partizanskih bolnica Stupe te bolnica Gabrinovec, koje su renovirane u mini muzej.

Watermark kayak race ponovno vraća veslanje u samo središte centra svijeta. Ova utrka već tradicionalno okuplja zaljubljenike u veslanje na zanimljivoj stazi u samom središtu Ludbrega. Utrka se održava u nedjelju, 12. ožujka.

Veslati možete u jednoj od tri glavne kategorije, a doživljaj utrke koja spaja ljepote prirode i gradske ljepote Ludbrega jedinstveno je proljetno iskustvo. Start utrke je u 11 sati, a ako želite isprobati neku od disciplina prijaviti se možete na pokazno veslanje do 12 sati.

foto: arhiva
sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.