Now Reading:
Šokantne prijave iz KB Dubrava: Doktor o kolegici: „Jel’ ovo ne’ko je*e?” Beroš poslao nadzor
Full Article 2 minutes read

Šokantne prijave iz KB Dubrava: Doktor o kolegici: „Jel’ ovo ne’ko je*e?” Beroš poslao nadzor

Nakon anonimnih prijava o nizu nepravilnosti na Klinici za kirurgiju u KB Dubrava, ministar zdravstva Vili Beroš u petak je potvrdio da je poslana inspekcija te poručio da mu je zadaća vratiti značaj i važnost toj bolnici.

Inspekcija je poslana nakon prijave, potpisane s “Kirurzi KB Dubrava” koja govori o lošem vođenju pojedinih odjela, nezakonitom deficitu osoblja kao i dotrajaloj i neadekvatnoj opremi te neetičkom i seksističkom ponašanju pojedinih liječnika, donosi portal 24 sata.

U anonimnoj prijavi navodi se tako da Klinika za kirurgiju radi s nezakonitim deficitom kadra, da je sve krenulo u doba korone i da je uzrokovalo odljev doktora i sestara. Upozoravaju da odjeli torakalne i vaskularne kirurgije ne zadovoljavaju standarde malih bolnica, da je manjak sala, osoblja, da nema kreveta, ali i  da se kirurzi moraju svađati s radiolozima radi UZV i MSCT pretraga u hitnoj.

Osim toga, u dokumentu se navode detalji oko neprimjerenog ponašanja i ozbiljne optužbe se stavljaju na teret liječnika.
– Iako smo muškarci, doktori u nekim ozbiljnim godinama, očevi smo prekrasnih kćerki i ne želimo im da prolaze ono što prolaze kolegice doktorice s Klinike na kojoj radimo – stoji u prijavi gdje se navode razna imena i ekscesne situacije.
Tako se navodi slučaj jednog doktora koji je pred drugim kolegama za kolegicu rekao „jel’ ovo ne’ko j*be?”. Navode i da je isti doktor prijavljivan zbog glasnih seksualnih odnosa u bolničkoj sobi dežurnog kirurga, donose 24 sata.

Ministarstvo zdravstva s tim u vezi dopis je od DORH-a primilo 11. listopada 2022., no inspekcija je poslana tek u ožujku.

foto: ilustracija (arhiva)
sjever.hr/24sata.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.