Now Reading:
Šokantne prijave iz KB Dubrava: Doktor o kolegici: „Jel’ ovo ne’ko je*e?” Beroš poslao nadzor
Full Article 2 minutes read

Šokantne prijave iz KB Dubrava: Doktor o kolegici: „Jel’ ovo ne’ko je*e?” Beroš poslao nadzor

Nakon anonimnih prijava o nizu nepravilnosti na Klinici za kirurgiju u KB Dubrava, ministar zdravstva Vili Beroš u petak je potvrdio da je poslana inspekcija te poručio da mu je zadaća vratiti značaj i važnost toj bolnici.

Inspekcija je poslana nakon prijave, potpisane s “Kirurzi KB Dubrava” koja govori o lošem vođenju pojedinih odjela, nezakonitom deficitu osoblja kao i dotrajaloj i neadekvatnoj opremi te neetičkom i seksističkom ponašanju pojedinih liječnika, donosi portal 24 sata.

U anonimnoj prijavi navodi se tako da Klinika za kirurgiju radi s nezakonitim deficitom kadra, da je sve krenulo u doba korone i da je uzrokovalo odljev doktora i sestara. Upozoravaju da odjeli torakalne i vaskularne kirurgije ne zadovoljavaju standarde malih bolnica, da je manjak sala, osoblja, da nema kreveta, ali i  da se kirurzi moraju svađati s radiolozima radi UZV i MSCT pretraga u hitnoj.

Osim toga, u dokumentu se navode detalji oko neprimjerenog ponašanja i ozbiljne optužbe se stavljaju na teret liječnika.
– Iako smo muškarci, doktori u nekim ozbiljnim godinama, očevi smo prekrasnih kćerki i ne želimo im da prolaze ono što prolaze kolegice doktorice s Klinike na kojoj radimo – stoji u prijavi gdje se navode razna imena i ekscesne situacije.
Tako se navodi slučaj jednog doktora koji je pred drugim kolegama za kolegicu rekao „jel’ ovo ne’ko j*be?”. Navode i da je isti doktor prijavljivan zbog glasnih seksualnih odnosa u bolničkoj sobi dežurnog kirurga, donose 24 sata.

Ministarstvo zdravstva s tim u vezi dopis je od DORH-a primilo 11. listopada 2022., no inspekcija je poslana tek u ožujku.

foto: ilustracija (arhiva)
sjever.hr/24sata.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.