Now Reading:
KKŽ Izložba “Likovna baština iz muzejske zbirke Židovske općine Zagreb” donosi 50-ak slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika židovskog porijekla
Full Article 2 minutes read

KKŽ Izložba “Likovna baština iz muzejske zbirke Židovske općine Zagreb” donosi 50-ak slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika židovskog porijekla

U Galeriji Koprivnica otvorena je izložba “Likovna baština iz muzejske zbirke Židovske općine Zagreb” na kojoj je predstavljeno trideset autora s pedesetak slika i skulptura eminentnih hrvatskih umjetnika židovskog porijekla koji su od prvih godina 20. stoljeća do danas, obilježili hrvatsku modernu i suvremenu likovnu umjetnost.

Izložbu prati i multimedija čija je autorica povjesničarka umjetnosti i redateljica Mira Wolf, ujedno i autorica stručne koncepcije izložbe. Multimedijalni sadržaj predstavlja dvije značajne teme: San i krik: Likovna umjetnost Židova iz Hrvatske i Graditelji modernog Zagreba.

Događaju je prisustvovao veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj Nj. E. Gary Koren. Ispred Grada Koprivnice prisutan je bio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, kojem je ujedno pripala čast da otvori izložbu, uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić te iz Muzeja grada Koprivnice ravnatelj Robert Čimin, dok su ispred židovskih općina Koprivnica i Zagreb prisustvovali Sanja Švarc Janjanin i Ognjen Kraus.

Uoči otvorenja izložbe u Galeriji Mijo Kovačić upriličeno je predstavljanje zbornika radova sa znanstvenog kolokvija “Židovi u Podravini” održanog u studenome 2021. godine u organizaciji Povijesnog društva Koprivnica, kojeg su su predstavili Lidija Vranar i Milivoj Dretar.

Organizatori ovog događaja su Muzej grada Koprivnice, Židovska općina Koprivnica i Židovska općina Zagreb.

sjever.hr/kckzz.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.