Now Reading:
KAKAV USPJEH Međimurski gimnazijalci osmu godinu zaredom u samom hrvatskom vrhu!
Full Article 2 minutes read

KAKAV USPJEH Međimurski gimnazijalci osmu godinu zaredom u samom hrvatskom vrhu!

Školski e-Rudnik iznjedrio nove rezultate koji su za Međimursku županiju i više nego dobri. Naime, njihovi gimnazijalci osmu godinu zaredom u vrhu su državne ljestvice po uspješnosti rješavanja ispita državne mature 2022. godine!

Rezultati objavljeni u Školskom e-rudniku donose analizu državne mature 2022. prema kojoj su maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec drugi u državi. S tek malom prednošću u postocima prvorangirani su gimnazijalci iz Zagreba.

U ovoj rang listi uspoređivani su rezultati postignuti iz hrvatskoga i engleskoga jezika te matematike. Tako je prosjek ocjena iz hrvatskoga jezika kod međimurskih gimnazijalaca bio 3,85, na ispitima iz matematike ostvarili su prosjek ocjena od 3,48, a na ispitima i engleskog jezika prosjek ocjena od 4,44. Prosječan opći uspjeh im iznosi 3,92 te su time zauzeli drugo mjesto na nacionalnom nivou na ljestvici uspješnosti i briljirali drugu godinu za redom.

Razloga za ponos ima napretek jer ovo je osma godina zaredom kako maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvaruju najbolje rezultate u državi. Potrebno je naglasiti kako su od 2014. do 2020. međimurski maturanti prema ukupnom prosjeku ocjena s državne mature bili prvi na listi, a u preostala dva ciklusa državnih matura drugoplasirani.

Posjetimo, nedavno je objavljen i rezultat analize prošlogodišnjih upisa na fakultete u Hrvatskoj prema kojoj su ponovo međimurski maturanti bili su samom vrhu.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.