Now Reading:
KAKAV USPJEH Međimurski gimnazijalci osmu godinu zaredom u samom hrvatskom vrhu!
Full Article 2 minutes read

KAKAV USPJEH Međimurski gimnazijalci osmu godinu zaredom u samom hrvatskom vrhu!

Školski e-Rudnik iznjedrio nove rezultate koji su za Međimursku županiju i više nego dobri. Naime, njihovi gimnazijalci osmu godinu zaredom u vrhu su državne ljestvice po uspješnosti rješavanja ispita državne mature 2022. godine!

Rezultati objavljeni u Školskom e-rudniku donose analizu državne mature 2022. prema kojoj su maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec drugi u državi. S tek malom prednošću u postocima prvorangirani su gimnazijalci iz Zagreba.

U ovoj rang listi uspoređivani su rezultati postignuti iz hrvatskoga i engleskoga jezika te matematike. Tako je prosjek ocjena iz hrvatskoga jezika kod međimurskih gimnazijalaca bio 3,85, na ispitima iz matematike ostvarili su prosjek ocjena od 3,48, a na ispitima i engleskog jezika prosjek ocjena od 4,44. Prosječan opći uspjeh im iznosi 3,92 te su time zauzeli drugo mjesto na nacionalnom nivou na ljestvici uspješnosti i briljirali drugu godinu za redom.

Razloga za ponos ima napretek jer ovo je osma godina zaredom kako maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvaruju najbolje rezultate u državi. Potrebno je naglasiti kako su od 2014. do 2020. međimurski maturanti prema ukupnom prosjeku ocjena s državne mature bili prvi na listi, a u preostala dva ciklusa državnih matura drugoplasirani.

Posjetimo, nedavno je objavljen i rezultat analize prošlogodišnjih upisa na fakultete u Hrvatskoj prema kojoj su ponovo međimurski maturanti bili su samom vrhu.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.