Now Reading:
Investicijom vrijednom 2 milijuna kuna do veće prometne sigurnosti u Općini Đurmanec: kreće sanacija triju nerazvrstanih cesta
Full Article 1 minutes read

Investicijom vrijednom 2 milijuna kuna do veće prometne sigurnosti u Općini Đurmanec: kreće sanacija triju nerazvrstanih cesta

Na području Općine Đurmanec kreće sanacija triju potresom oštećenih nerazvrstanih cesta. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 2 milijuna kuna za koju su u Općinu stigla bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ovo je još jedan dokaz da Općina Đurmanec veliku pažnju pridaje prometnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svojih mještana i njihove imovine te da značajna sredstva ulaže u modernizaciju i održavanje prometne i komunalne infrastrukture.

Sanirat će se nerazvrstane ceste Pavlekovići u naselju Hlevnica, Posilovići u naselju Prigorje te Priglazda u naselju Đurmanec, a ukupna vrijednost ovih radova koje će izvoditi tvrtka Colas Hrvatska je oko 2 milijuna kuna.

– Radi se o važnoj investiciji kojom ćemo podići prometnu sigurnost na ovim nerazvrstanim cestama i našim mještanima omogućiti lakši pristup do njihovih domova, zemljišta ili vikendica. Kontinuirano ulažemo značajna sredstva u modernizaciju i sanaciju prometnica na svom području, a drago mi je što je projekte sanacije ovih triju nerazvrstanih cesta prepoznao i Fond solidarnosti Europske unije dodijelivši nam bespovratna sredstva. Ovim projektima definitivno pokazujemo da je ulaganje u infrastrukturu jedan od prioriteta ove općinske uprave – rekao je načelnik Damir Belošević.

www.sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.