Now Reading:
Dan žena u Konjščini obilježen na najljepši mogući način – održan Recital ljubavne poezije “Čitamo i slušamo ljubav”
Full Article 2 minutes read

Dan žena u Konjščini obilježen na najljepši mogući način – održan Recital ljubavne poezije “Čitamo i slušamo ljubav”

Udruga Grofovije Konjski uz podršku Općine Konjščina, a povodom Međunarodnog dana žena i u spomen na profesoricu Biserku Jelenčanin, organizirala je Recital ljubavne poezije pod nazivom “Čitamo i slušamo ljubav” te na najljepši mogući način obilježila dan posvećen ženama.

Riječ je o Recitalu čija je inicijatorica bila upravo pokojna profesorica Jelenčanin, koja je za života bila aktivna članica Udruge žena. Njegovo ovogodišnje izdanje imalo je za cilj povezati ljubav i žene, a interpretacijom pjesama odnosno stihova koji slave žensku ljepotu, u tome se svakako uspjelo.

Osim u poeziji okupljeni su mogli uživati i u melodičnim skladbama u izvedbi profesora Borisa Brežnjaka te dvojice njegovih učenika koji su ga pratili na gitari i harmonici, ali i u nastupu glazbenika Marka Vukesa. Za dodatno iznenađenje i još bolju atmosferu pobrinule su se same grofice Konjski svojom plesnom koreografijom te domaća slikarica Lidija Poštek, izložbom svojih prekrasnih radova.

Događanju je prisustvovala i načelnica Konjščine Anita Krok, zahvalivši pritom Udruzi Grofovije Konjski na samoj organizaciji Recitala kao i na cjelokupnom trudu koji kontinuirano ulažu u promociju i očuvanje kulturne i povijesne baštine konjščinskog kraja.

– Naše su grofice izuzetno aktivne u svim općinskim manifestacijama i posebno me veseli što među njima vidim nekoliko mlađih djevojaka, što svakako znači da za nastavak očuvanja naše renesanse priče i baštine, nema straha – poručila je načelnica Krok.

Vrijedi spomenuti kako su stihove recitirale Marija Ocvirek, Nadica Čižmek, Vedrana Gudek, Snježana Pluščec, Lidija Poštek, Milojka Rataić, Anđelika Pale, Višnja i Jasna Lugarić, s Natašom Gudan i Marijanom Bačanek te njihovim gostima Željkom Kožarićem i Nenadom Kraljem.

Ovaj je Recital samo uvod u niz ovogodišnjih događanja i aktivnosti koje Udruga ima u planu, a ujedno i svojevrsna najava tradicionalnog Srednjovjekovnog sajma kod Starog grada, koji će se ove godine održati 15. svibnja.

www.sjever.hr
10.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.