Now Reading:
U Goričanu postavljeno kućište kamere za nadzor brzine – načelnik Sinković najavio „smirivanje prometa” u još jednoj ulici
Full Article 2 minutes read

U Goričanu postavljeno kućište kamere za nadzor brzine – načelnik Sinković najavio „smirivanje prometa” u još jednoj ulici

S obzirom na činjenicu da na ŽC 2026 postoji ugroza sigurnosti svih sudionika u prometu, u Goričanu je u Murskoj ulici kod kućnog broja 60 na dionici ceste postavljeno kućište za fiksni mjerni uređaj za brzin marke „GATSO RT 4“.

Kučište je postavljeno u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja mogućih prometnih nesreća s najtežim posljedicama uzrokovanih prebrzom vožnjom, a u njima će se povremeno nalaziti stacionirani uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila.

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je da je sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece i mještana koji se kreću navedenom dionicom, od presudne važnosti za Općinu Goričan i da je postavljanje kamere jedna od mjera da se promet na navedenoj lokaciji uspori.

-Slijedeći projekt koji smo prijavili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u Školskoj ulici, u smjeru izlaza iz Goričana, a radi se o uvođenju pametnog prometnog sustava kojemu će biti glavni cilj automatsko detektiranje brzih sudionika prometa koji voze neprilagođenom brzinom većom od prometnog ograničenja. S obzirom da se radi o značajnoj investiciji, ukoliko Fond odobri navedeni projekt, krenuti će se u realizaciju smirivanja prometa i u Školskoj ulici – izjavio je načelnik Emanuel Sinković.

sjever.hr/gorican.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.