Now Reading:
U Goričanu postavljeno kućište kamere za nadzor brzine – načelnik Sinković najavio „smirivanje prometa” u još jednoj ulici
Full Article 2 minutes read

U Goričanu postavljeno kućište kamere za nadzor brzine – načelnik Sinković najavio „smirivanje prometa” u još jednoj ulici

S obzirom na činjenicu da na ŽC 2026 postoji ugroza sigurnosti svih sudionika u prometu, u Goričanu je u Murskoj ulici kod kućnog broja 60 na dionici ceste postavljeno kućište za fiksni mjerni uređaj za brzin marke „GATSO RT 4“.

Kučište je postavljeno u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja mogućih prometnih nesreća s najtežim posljedicama uzrokovanih prebrzom vožnjom, a u njima će se povremeno nalaziti stacionirani uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila.

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je da je sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece i mještana koji se kreću navedenom dionicom, od presudne važnosti za Općinu Goričan i da je postavljanje kamere jedna od mjera da se promet na navedenoj lokaciji uspori.

-Slijedeći projekt koji smo prijavili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u Školskoj ulici, u smjeru izlaza iz Goričana, a radi se o uvođenju pametnog prometnog sustava kojemu će biti glavni cilj automatsko detektiranje brzih sudionika prometa koji voze neprilagođenom brzinom većom od prometnog ograničenja. S obzirom da se radi o značajnoj investiciji, ukoliko Fond odobri navedeni projekt, krenuti će se u realizaciju smirivanja prometa i u Školskoj ulici – izjavio je načelnik Emanuel Sinković.

sjever.hr/gorican.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.