Now Reading:
Održan 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije – “Ove je godine poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora”
Full Article 2 minutes read

Održan 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije – “Ove je godine poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora”

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu održan je 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije. Forum je okupio brojne obrtnike, a razgovaralo se o novom krugu bespovratnih potpora poduzetnicima Zagrebačke županije, planu objava natječaja Europske unije, realizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

Na panelima također se raspravljalo i o mjerama i uvjetima za prelazak na čistu energiju u obrtništvu, pripremi dokumentacije za EU fondove, organizaciji obrazovanja i vaučerima za usavršavanje.

– Obrtnici su izuzetno važni za našu Županiju, od njih prihodujemo i mi kao županija i naše općine i gradovi, a te prihode ulažemo u daljnje funkcioniranje našeg sustava. Svake godine osiguravamo bespovratne potpore poduzetnicima za nabavu opreme, sufinanciramo kamatu na poduzetničke kredite, stipendijama potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja, a posljednji veliki projekt je Regionalni centar kompetentnosti koji se gradi u sklopu srednjih škola u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu iz kojeg će naši učenici izlaziti spremni za tržište rada – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije Damir Fašaić, istaknuvši kako je u ovoj godini poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora, a za koje će se natječaji raspisivati početkom mjeseca travnja.

Forum je održan na Međunarodni dan žena, a tom je prilikom predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo kako na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije ima oko 45 posto žena obrtnica od čega, Zagrebačka županija ima oko 3 tisuće obrtnica.

– Želja nam je još više približiti županiju obrtnicima, a upravo će se na ovom forumu moći čuti što radi Zagrebačka županija za obrtnike – rekao je Trojnar.

Marija Halić, predstojnica Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavila je potpore za 2023. godinu s posebnim naglaskom na zelenim i digitalnim poslovima, istaknuvši kako su obrtnici među prvima prepoznali važnost zaštite okoliša u svom djelovanju.

www.sjever.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.