Now Reading:
Održan 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije – “Ove je godine poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora”
Full Article 2 minutes read

Održan 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije – “Ove je godine poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora”

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu održan je 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije. Forum je okupio brojne obrtnike, a razgovaralo se o novom krugu bespovratnih potpora poduzetnicima Zagrebačke županije, planu objava natječaja Europske unije, realizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

Na panelima također se raspravljalo i o mjerama i uvjetima za prelazak na čistu energiju u obrtništvu, pripremi dokumentacije za EU fondove, organizaciji obrazovanja i vaučerima za usavršavanje.

– Obrtnici su izuzetno važni za našu Županiju, od njih prihodujemo i mi kao županija i naše općine i gradovi, a te prihode ulažemo u daljnje funkcioniranje našeg sustava. Svake godine osiguravamo bespovratne potpore poduzetnicima za nabavu opreme, sufinanciramo kamatu na poduzetničke kredite, stipendijama potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja, a posljednji veliki projekt je Regionalni centar kompetentnosti koji se gradi u sklopu srednjih škola u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu iz kojeg će naši učenici izlaziti spremni za tržište rada – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije Damir Fašaić, istaknuvši kako je u ovoj godini poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora, a za koje će se natječaji raspisivati početkom mjeseca travnja.

Forum je održan na Međunarodni dan žena, a tom je prilikom predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo kako na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije ima oko 45 posto žena obrtnica od čega, Zagrebačka županija ima oko 3 tisuće obrtnica.

– Želja nam je još više približiti županiju obrtnicima, a upravo će se na ovom forumu moći čuti što radi Zagrebačka županija za obrtnike – rekao je Trojnar.

Marija Halić, predstojnica Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavila je potpore za 2023. godinu s posebnim naglaskom na zelenim i digitalnim poslovima, istaknuvši kako su obrtnici među prvima prepoznali važnost zaštite okoliša u svom djelovanju.

www.sjever.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.