Now Reading:
“Čitanjem do zvijezda” rađa zvijezde u svakoj generaciji mladih prijatelja knjige – evo kako je bilo na Županijskom natjecanju u Čakovcu
Full Article 2 minutes read

“Čitanjem do zvijezda” rađa zvijezde u svakoj generaciji mladih prijatelja knjige – evo kako je bilo na Županijskom natjecanju u Čakovcu

U II. osnovnoj školi Čakovec, u organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije, održano je županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda kojim se niz godina među djecom i mladima potiče sklonost knjizi i čitanju kao elementarnom preduvjetu stjecanja svih znanja.

Čitanjem do zvijezda dio je Nacionalnog projekta u sklopu kojeg se, osim popularizacije knjige među učenicima, vrednuje znanje i potiče kreativnost.

Novi naraštaji okrenuti su drugačijim sadržajima i potrebno je pronaći nove motivacijske izazove koji bi ih vratili knjizi bez obzira je li otisnuta na papiru ili je riječ o e-knjizi. Istovremeno, natjecanja su dobar način da se u učeničkoj populaciji istaknu svijetli primjeri, kao što Čitanjem do zvijezda rađa zvijezde u svakoj novoj generaciji mladih prijatelja knjige.

U ime organizatora – Knjižničarskog društva Međimurske županije – mlade natjecatelje ohrabrio je predsjednik te asocijacije Hrvoje Džanko.

-Odavno ste spoznali da vas ništa ne može usrećiti kao knjiga. S njome možete proputovati svijet, upoznati nepoznate zemlje… Spoznali ste i da je knjiga glavni izvor znanja, ali i opuštanja i znate da su vas knjige koje ste pročitali oplemenile. Čitajući knjige, lakše učite, razvijate kreativnu snagu, a i mnogo bolje ćete upoznati sami sebe – reko je Džanko.

Otvorenju natjecanja prisustvovao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je mladim natjecateljima poželio sreću.

-Veseli svaki ovakav susret jer svi znamo koliko knjiga oplemenjuje čovjeka. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim čitačima želim još mnogo lijepih knjiga – rekao je Josip Grivec.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.