Now Reading:
“Čitanjem do zvijezda” rađa zvijezde u svakoj generaciji mladih prijatelja knjige – evo kako je bilo na Županijskom natjecanju u Čakovcu
Full Article 2 minutes read

“Čitanjem do zvijezda” rađa zvijezde u svakoj generaciji mladih prijatelja knjige – evo kako je bilo na Županijskom natjecanju u Čakovcu

U II. osnovnoj školi Čakovec, u organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije, održano je županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda kojim se niz godina među djecom i mladima potiče sklonost knjizi i čitanju kao elementarnom preduvjetu stjecanja svih znanja.

Čitanjem do zvijezda dio je Nacionalnog projekta u sklopu kojeg se, osim popularizacije knjige među učenicima, vrednuje znanje i potiče kreativnost.

Novi naraštaji okrenuti su drugačijim sadržajima i potrebno je pronaći nove motivacijske izazove koji bi ih vratili knjizi bez obzira je li otisnuta na papiru ili je riječ o e-knjizi. Istovremeno, natjecanja su dobar način da se u učeničkoj populaciji istaknu svijetli primjeri, kao što Čitanjem do zvijezda rađa zvijezde u svakoj novoj generaciji mladih prijatelja knjige.

U ime organizatora – Knjižničarskog društva Međimurske županije – mlade natjecatelje ohrabrio je predsjednik te asocijacije Hrvoje Džanko.

-Odavno ste spoznali da vas ništa ne može usrećiti kao knjiga. S njome možete proputovati svijet, upoznati nepoznate zemlje… Spoznali ste i da je knjiga glavni izvor znanja, ali i opuštanja i znate da su vas knjige koje ste pročitali oplemenile. Čitajući knjige, lakše učite, razvijate kreativnu snagu, a i mnogo bolje ćete upoznati sami sebe – reko je Džanko.

Otvorenju natjecanja prisustvovao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je mladim natjecateljima poželio sreću.

-Veseli svaki ovakav susret jer svi znamo koliko knjiga oplemenjuje čovjeka. Organizatorima čestitam na izvrsno priređenom natjecanju, a mladim čitačima želim još mnogo lijepih knjiga – rekao je Josip Grivec.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.