Now Reading:
Županijski HNS na lokacijama diljem Varaždinske županije žene darivao cvijećem povodom Dana žena
Full Article 2 minutes read

Županijski HNS na lokacijama diljem Varaždinske županije žene darivao cvijećem povodom Dana žena

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, kao liberalna stranka centra koja se zalaže za ravnopravnost spolova na svim razinama, tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena, dan kada se slave društveni, ekonomski i politički uspjesi žena. Županijska organizacija HNS-a prigodno je isto obilježila proteklih dana podjelom jaglaca ženama i razgovorom o aktualnostima.

Nakon što su članovi gradske organizacije HNS-a Varaždin u subotu posjetili lokacije diljem Varaždina te Dom za starije i nemoćne Varaždin i razveselili žene jaglacima, proteklih dana pridružile su im se i sve ostale podružnice županijske organizacije HNS-a, pa su na lokacijama diljem županije podjelom jaglaca prigodno obilježili Dan žena. Cestica, Vinica, Sračinec i Svibovec, Vidovec, Varaždinske Toplice, Novi Marof i Varaždin, samo su neke od lokacija tradicionalne podjele jaglaca.

Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a i načelnik općine Cestica, istaknuo je kako ovim malim znakom pažnje žele naglasiti ulogu žena u društvu.

– Simboličnim znakom pažnje našim sugrađankama želimo dati na važnosti kako to i zaslužuju i poručiti im da su itekako bitan dio našeg društva i osnova svake obitelji, kao i društva u cjelini – rekao je Korotaj čestitavši svim ženama na njihovim uspjesima koje svakog dana ostvaruju kao radnice, majke, poduzetnice, studentice i učenice.

Pohvalivši inicijativu podružnica HNS-a u županiji, koje svake godine pripremaju ovakve akcije, predsjednik županijske organizacije Krunoslav Lukačić naglasio je kako svaki dan kao društvo moramo raditi na jednakim pravima svih, posebno žena koje se i dalje suočavaju s raznim vrstama diskriminacije.

– Makar smo kao društvo veoma napredovali po pitanju ženskih prava, one su i dalje u nekim pogledima diskriminirane, a upravo to želimo promijeniti zbog čega bi se žene i njihovi uspjesi trebali slaviti svaki dan, ne samo na Međunarodni dan žena. Iako vjerujemo da su našim sugrađankama draži prava i jednakost od cvijeća, ovim simboličnim darom željeli smo poslati poruku koliko su važne – poručio je Lukačić zaključivši kako će su upravo jednaka prava i ravnopravnost spolova jedni od glavnih tema za koja će se HNS i dalje zalagati.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.