Now Reading:
Županijski HNS na lokacijama diljem Varaždinske županije žene darivao cvijećem povodom Dana žena
Full Article 2 minutes read

Županijski HNS na lokacijama diljem Varaždinske županije žene darivao cvijećem povodom Dana žena

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, kao liberalna stranka centra koja se zalaže za ravnopravnost spolova na svim razinama, tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena, dan kada se slave društveni, ekonomski i politički uspjesi žena. Županijska organizacija HNS-a prigodno je isto obilježila proteklih dana podjelom jaglaca ženama i razgovorom o aktualnostima.

Nakon što su članovi gradske organizacije HNS-a Varaždin u subotu posjetili lokacije diljem Varaždina te Dom za starije i nemoćne Varaždin i razveselili žene jaglacima, proteklih dana pridružile su im se i sve ostale podružnice županijske organizacije HNS-a, pa su na lokacijama diljem županije podjelom jaglaca prigodno obilježili Dan žena. Cestica, Vinica, Sračinec i Svibovec, Vidovec, Varaždinske Toplice, Novi Marof i Varaždin, samo su neke od lokacija tradicionalne podjele jaglaca.

Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a i načelnik općine Cestica, istaknuo je kako ovim malim znakom pažnje žele naglasiti ulogu žena u društvu.

– Simboličnim znakom pažnje našim sugrađankama želimo dati na važnosti kako to i zaslužuju i poručiti im da su itekako bitan dio našeg društva i osnova svake obitelji, kao i društva u cjelini – rekao je Korotaj čestitavši svim ženama na njihovim uspjesima koje svakog dana ostvaruju kao radnice, majke, poduzetnice, studentice i učenice.

Pohvalivši inicijativu podružnica HNS-a u županiji, koje svake godine pripremaju ovakve akcije, predsjednik županijske organizacije Krunoslav Lukačić naglasio je kako svaki dan kao društvo moramo raditi na jednakim pravima svih, posebno žena koje se i dalje suočavaju s raznim vrstama diskriminacije.

– Makar smo kao društvo veoma napredovali po pitanju ženskih prava, one su i dalje u nekim pogledima diskriminirane, a upravo to želimo promijeniti zbog čega bi se žene i njihovi uspjesi trebali slaviti svaki dan, ne samo na Međunarodni dan žena. Iako vjerujemo da su našim sugrađankama draži prava i jednakost od cvijeća, ovim simboličnim darom željeli smo poslati poruku koliko su važne – poručio je Lukačić zaključivši kako će su upravo jednaka prava i ravnopravnost spolova jedni od glavnih tema za koja će se HNS i dalje zalagati.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.