Now Reading:
Porukom „Možeš i ti” i podjelom jaglaca Klub poslovnih žena Varaždinske županije sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Želimo da nas se pita!
Full Article 3 minutes read

Porukom „Možeš i ti” i podjelom jaglaca Klub poslovnih žena Varaždinske županije sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Želimo da nas se pita!

Novoosnovani Klub poslovnih žena, prvi takav u Varaždinskoj županiji, u srijedu je malim znakom pažnje svojim sugrađankama čestitao njihov dan, Međunarodni dan žena. Osim simbolične podjele jaglaca, Klub poslovnih žena svim svojim sugrađankama poslao je i snažnu poruku: „Možeš i ti”.

Naime, Međunarodni dan žena prilika je da žene pokažu da jedna drugoj nisu vuk, već upravo suprotno – da se međusobno ohrabruju i podržavaju. Upravo to je i cilj nedavno osnovanog Kluba poslovnih žena – pružiti svim svojim sugrađankama koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva podršku i ohrabriti ih na taj korak.

Potvrdila je to i Snježana Mikulčić Jakopović, predsjednica Kluba poslovnih žena Varaždinske županije koja je izrazila zadovoljstvo što su ih danas podržali i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, ali i muška snaga. Naime, uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja te njegovog zamjenika Miroslava Markovića podršku poduzetnicama u njihovoj inicijativi pružili su i predsjednici županijske Obrtničke komore, Županijske gospodarske komore Varaždin te Hrvatske poljoprivredne komore Igor Šoković, Dragutin Gložinić i Mladen Jakopović.

-Drago nam je što nas je podržala i muška snaga, s obzirom na to da osim što svaka od nas vodi svoj posao, podižemo i djecu i držimo tri ugla kuće zbog čega želimo da nas se pita za mišljenje i da se ono uvažava. Želimo dati podršku svim ženama koje možda žele započeti sa svojim biznisom i biti samostalne, ali se ne usuđuju. Naši će projekti ići u smjeru pružanja podrške ženama kroz provođenje edukacija, davanje mentorstva, informiranje i umrežavanje poslovnih žena – rekla je Mikulčić Jakopović.

Dodala je kako će posebnu pažnju posvetiti i učenicama osnovnih škola, kako bi se od najranije dobi profesionalno orijentirale, usmjerile i pronašle u nečemu.

Iako su žene danas u odnosu na muškarce jednake, za potpunu i istinsku ravnopravnost i dalje se potrebno boriti, a Mikulčić Jakopović naglasila je kako je Klub poslovnih žena upravo zbog toga ovdje.

-Međusobnim udruživanjem smo jače i pokazujemo da smo ravnopravne muškarcima – rekla je Mikulčić Jakopović.

Klub poslovnih žena Varaždinske županije trenutno broji 30-ak članica iz svih sektora, od liječnica, preko poljoprivrednica, do političarka i menadžerica, a ta se brojka iz dana u dan povećava.

-.Povodom Međunarodnog dana žena, svim ženama koje razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode, ali im je potrebno ohrabrenje poručujemo “Možeš i ti” jer smatramo da svaka žena može ostvariti sve što želi. Treba samo krenuti i ne odustati, a mi smo tu da svakoj pružimo podršku – zaključila je Mikulčić Jakopović.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.