Now Reading:
Porukom „Možeš i ti” i podjelom jaglaca Klub poslovnih žena Varaždinske županije sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Želimo da nas se pita!
Full Article 3 minutes read

Porukom „Možeš i ti” i podjelom jaglaca Klub poslovnih žena Varaždinske županije sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena: Želimo da nas se pita!

Novoosnovani Klub poslovnih žena, prvi takav u Varaždinskoj županiji, u srijedu je malim znakom pažnje svojim sugrađankama čestitao njihov dan, Međunarodni dan žena. Osim simbolične podjele jaglaca, Klub poslovnih žena svim svojim sugrađankama poslao je i snažnu poruku: „Možeš i ti”.

Naime, Međunarodni dan žena prilika je da žene pokažu da jedna drugoj nisu vuk, već upravo suprotno – da se međusobno ohrabruju i podržavaju. Upravo to je i cilj nedavno osnovanog Kluba poslovnih žena – pružiti svim svojim sugrađankama koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva podršku i ohrabriti ih na taj korak.

Potvrdila je to i Snježana Mikulčić Jakopović, predsjednica Kluba poslovnih žena Varaždinske županije koja je izrazila zadovoljstvo što su ih danas podržali i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, ali i muška snaga. Naime, uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja te njegovog zamjenika Miroslava Markovića podršku poduzetnicama u njihovoj inicijativi pružili su i predsjednici županijske Obrtničke komore, Županijske gospodarske komore Varaždin te Hrvatske poljoprivredne komore Igor Šoković, Dragutin Gložinić i Mladen Jakopović.

-Drago nam je što nas je podržala i muška snaga, s obzirom na to da osim što svaka od nas vodi svoj posao, podižemo i djecu i držimo tri ugla kuće zbog čega želimo da nas se pita za mišljenje i da se ono uvažava. Želimo dati podršku svim ženama koje možda žele započeti sa svojim biznisom i biti samostalne, ali se ne usuđuju. Naši će projekti ići u smjeru pružanja podrške ženama kroz provođenje edukacija, davanje mentorstva, informiranje i umrežavanje poslovnih žena – rekla je Mikulčić Jakopović.

Dodala je kako će posebnu pažnju posvetiti i učenicama osnovnih škola, kako bi se od najranije dobi profesionalno orijentirale, usmjerile i pronašle u nečemu.

Iako su žene danas u odnosu na muškarce jednake, za potpunu i istinsku ravnopravnost i dalje se potrebno boriti, a Mikulčić Jakopović naglasila je kako je Klub poslovnih žena upravo zbog toga ovdje.

-Međusobnim udruživanjem smo jače i pokazujemo da smo ravnopravne muškarcima – rekla je Mikulčić Jakopović.

Klub poslovnih žena Varaždinske županije trenutno broji 30-ak članica iz svih sektora, od liječnica, preko poljoprivrednica, do političarka i menadžerica, a ta se brojka iz dana u dan povećava.

-.Povodom Međunarodnog dana žena, svim ženama koje razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode, ali im je potrebno ohrabrenje poručujemo “Možeš i ti” jer smatramo da svaka žena može ostvariti sve što želi. Treba samo krenuti i ne odustati, a mi smo tu da svakoj pružimo podršku – zaključila je Mikulčić Jakopović.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.