Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija sufinancirat će građanima postavljanje fotonaponskih elektrana – osigurano više od 93 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija sufinancirat će građanima postavljanje fotonaponskih elektrana – osigurano više od 93 tisuće eura

Koprivničko-križevačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava fizičkim osobama za postavljanje nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe (FNE), u mrežnom radu na postojeće obiteljske kuće koje se energetskog razreda minimalno D ili boljeg, a koje su na području županije.

Pravo na sredstva Koprivničko-križevačke županije sukladno ovom Natječaju mogu ostvariti građani koji su vlasnici ili suvlasnici, uz suglasnost svih suvlasnika, obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi, da imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi, prijavljeno najkasnije 1. veljače 2023. godine te da ulažu vlastita sredstva za provođenje projekta, a mjerno mjesto/priključak na energetski sustav mora glasiti na ima građanina koji podnosi zahtjev.
Građani koji žele ostvariti pravo na sufinanciranje trebaju Županiji podnijeti Prijavu za dodjelu sredstava za postavljanje jedne nove FNE i prihvatiti uvjete sufinanciranja sukladno Natječaju. Uvjet je i da nemaju nedospjelih nepodmirenih obveza prema Županiji, da ispunjavaju i druge uvjete Natječaja te da sklope s Koprivničko-križevačkom županijom Ugovorom o sufinanciranju.

Raspoloživa sredstva po ovom Natječaju iznose 93.100,00 EUR.

Koprivničko-križevačka županija će korisnicima dodjeljivati sredstva donacije do 50%, ali ne više od 2.660,00 EUR.
Prijave na Natječaj podnose se putem aplikacije za javne pozive do 5. svibnja 2023. godine, a više informacija o Pozivu i prijavama dostupno je OVDJE.

sjever.hr/pora.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.