Now Reading:
FILMSKA POTJERA U MEĐIMURJU Pijani mladić (22) BMW-om bježao policiji – prilikom uhićenja pronašli mu kokain
Full Article 2 minutes read

FILMSKA POTJERA U MEĐIMURJU Pijani mladić (22) BMW-om bježao policiji – prilikom uhićenja pronašli mu kokain

Kako su izvijestili iz Policijske uprave međimurske, u ponedjeljak u 3.35 sati u Šenkovcu, u Ulici maršala Tita, čakovečki policajci prilikom nadzora cestovnog prometa, uključivanjem svjetlosnih znakova sa službenog vozila, pokušali su zaustaviti nepoznatog vozača BMW-a, čakovečkih registarskih oznaka. Vozač nije postupio prema upućenoj naredbi, već je naglo ubrzao u smjeru Čakovca te su policijski službenici krenuli u potjeru.

Prilikom ulaska u Čakovec (Svetojelenska cesta), odbjegli vozač naglo je skrenuo na prostor benzinske postaje, gdje je zbog neprilagođene brzine bočnim dijelom automobila udario u uzdignuti rubni kamen, a potom i u betonsko-metalni koš za smeće. Nakon nesreće vozač BMW-a pokušao je pobjeći, ali su ga policijski službenici sustigli te uz primjenu sredstava prisile svladali i priveli u policijsku postaju. U nesreći odbjegli vozač nije ozlijeđen.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg.

Prilikom uhićenja te smještaja 22-godišnjaka u prostoriju za zadržavanje, pregledom njegove odjeće pronađena je PVC vrećica ispunjena kokainom ukupne mase 17,55 grama te manja digitalna vaga. Pronađena droga i digitalna vaga oduzete su od 22-godišnjaka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U utorak, na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, 22-godišnji osumnjičenik doveden je na Županijski sud u Varaždinu. Nakon saslušanja, sutkinja istrage odredila mu je istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

Ujedno, zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 22-godišnji vozač prekršajno je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.290 eura, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseca.

www.sjever.hr
08.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.